Gümüşhane’de 41 Bin 500 Paket Gümrük Kaçağı Sigara Ele Geçirildi

Gümüşhane’de Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 41 bin 500 paket gümrük...

Gümüşhane’de Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 41 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) edinilen istihbarat doğrultusunda, Kürtün ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda M.Y. isimli şahsın kullandığı 05 plakalı tırda arama yapıldı. Aramalar sonucunda tırın dorsesinde bulunan soğutucu içerisine zulalanmış vaziyette muhtelif markalarda toplam 41 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Alınan talimata istinaden suçta kullanılan tıra el konulurken olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 5 şahsın bilgisine başvuruldu. Araç sürücüsü M.Y. hakkında 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten ve Resmi Belgede Sahtecilik suçundan yasal işlem yapıldı.

Torul Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak intikal ettirilen M.Y serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: