Gümüşhane'de Altyapı Çalışmaları

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, caddeleri, kaldırımları çok çağdaş, tamamen taş ve granit ağırlıklı bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, caddeleri, kaldırımları çok çağdaş, tamamen taş ve granit ağırlıklı bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi.

Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde altyapı çalışmalarına hız verdiklerini, Fuadiye Caddesi'nde ilk adımı attıklarını belirterek, "Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Sabahattin Aytaç Sokağı olmak üzere yoğun bir çalışma içerisine girdik" dedi.

Tüm caddelerde düzenleme ve aydınlatmayı yeniden yapacaklarını dile getiren Canlı, "Belediye olarak çok radikal bir karar aldık. Kaldırımları genişletiyoruz. Şehrimizdeki en önemli sorunlardan bir tanesi kaldırımların dar olmasıdır. Atatürk Caddesi'nde şu anda dört araç yan yana geçiyor. Biz, üç aracın yan yana geçişini sağlayıp kalan kısmı, kaldırımları genişleterek yayalara açacağız. Fuadiye Caddesi'nin ihalesini yaptık. Çalışmalarımız başladı. Yaklaşık 500 bin liralık harcama yapacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bütün binaların boyalarının belediye tarafından yapılarak tek renk üzerinden güzel bir görünüm sağlayacaklarını kaydeden Canlı, bina sahiplerine yazı yazdıklarını, genelde itibar edilmediğini ifade ederek, "Binaları biz boyayacağız ve bedelini de bina sahiplerinden alacağız" dedi.

Gümüşhane'yi daha çağdaş, daha yaşanır bir kent haline getirmek istediklerini belirten Canlı, şunları söyledi:

"Geçen yıl kent merkezinde doğalgaz çalışmaları oldu. Bu çalışma sırasında cadde ve sokaklarımızın görünümü oldukça bozuldu. Ana yolların yüzde 90'ına doğalgaz hattı çekildi. Bu çalışma sonrası doğalgaz hattının üstünü hızlı bir şekilde kapattık. Aradan geçen bir yıllık sürede bazı bölümlerde çökmeler oldu. Özellikle Sabahattin Aytaç Sokağı'nda bu sorunu yaşadık. Halk Kütüphanesi'nin üzerinden geçen caddede de aynı sorunu yaşadık. Tüm bu çalışmaları yaparken aydınlatmaları da yeniliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla caddelerimizi, kaldırımlarımızı çok çağdaş, tamamen taş ve granit ağırlıklı yapıya kavuşturacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: