Gümüşhane’de Asfalt Çalışmaları

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, köy yollarında İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfalt çalışmalarını denetledi.Beraberinde...

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, köy yollarında İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfalt çalışmalarını denetledi.

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Naim Ağaç, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş ile merkeze bağlı Tamzı köyüne giden Vali Mayda, ilk olarak ekiplerin yaptığı çalışmaları denetledi.

Altyapısı tamamlanan, şev kanalı, büz ve temel altı malzemeleri standartlarına uygun olarak yapılan yolda incelemelerde bulunan Vali Mayda, havaların yağışlı geçmesi nedeniyle ara ara yapılan asfaltların sezon sonuna kadar il genelinde birinci ve ikinci kat toplam 132 kilometre olarak tamamlanması öngördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

KÖYDES kapsamında yapılacak olan birinci ve ikinci kat asfalt çalışmaları ile merkez ilçede 40 kilometre, Torul ilçesinde 37, Kelkit ilçesinde 30, Kürtün ilçesinde 15 ve Şiran ilçesinde 10 kilometre asfalt yapılmasının planlandığını ifade eden Vali Mayda, bunlardan Merkez ve Torul ilçelerinin İl Özel İdaresi ekipleri tarafından diğer ilçelerin de ihale ile yapılacağını belirtti.

Gümüşhane’nin 321 köyün 4 bin 124 kilometrelik yol ağının asfalt oranın yüzde 19’larda olduğunu bu yıl yapılacak çalışmalarla bu rakamın daha da yukarı çıkmasını hedeflediklerini dile getiren Vali Mayda, özellikle yaz aylarında göç alan Gümüşhane köylerindeki yaşam standartlarının yükselmesi için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Vali Mayda ve beraberindeki heyet yolda incelemelerde bulunduktan sonra Tamzı köyüne gitti. Burada köy muhtarı Alim Yılmaz ve köylüler tarafından karşılanan Vali Mayda’ya, İstanbul’dan tatil için gelen 4 küçük öğrenci çiçek sundu. Daha sonra köy sakinlerinden topladıkları imzalı kağıdı Vali Mayda’ya sunan öğrenciler, köylerine çocuk oyun parkı istedi. Çocukların rond gösterisi şeklinde sunduğu talebi not alan Vali Mayda, köye bir sonraki gelişinde kendi çocuklarını da getireceğini ve birlikte oyun parkında oynayacakları sözünü vererek, çocuklara oyuncak hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: