Gümüşhane’de Çevre Gönüllülerine Plaket Verildi

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolaysıyla çevre gönüllülerini makamında kabul...

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolaysıyla çevre gönüllülerini makamında kabul ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Vali Mayda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Atık Pillerin Toplanması Kampanyası” kapsamında il genelindeki 15 ilköğretim okulu temsilcisi ve Şiran İlçesi Bahçeli ile Sarıca Köyü Muhtarlarını makamında kabul etti.

Törende Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen “Türkiye’nin en temiz Köyü” yarışmasında il birincisi Şiran İlçesi Bahçeli Köyü ve ikincisi Şiran İlçesi Sarıca Köyü köy muhtarlarına köydeki temizlik çalışmalarından dolayı plaket verildi.

Reklam
Reklam

Çevreye olan duyarlılığın önemini dile getiren Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Okullarımızın ve köylerimizin çevreye karşı göstermiş oldukları duyarlılık bizleri son derece memnun etmiştir. Bizim geleneklerimizde ve kültürümüzde temizliğe özel önem verilmiştir. Bu açıdan yapılan çalışma önem arz etmektedir. İlimizde çevre bilincini oluşturmak için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Teknoloji bir yönüyle iki tarafı keskin kılıç gibidir . Bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan da çevreye karşı olumsuz etkileri olabilmektedir. Günlük hayatımızda yer tutan piller de bizim için son derece önemli materyaller olduğu gibi atık pillerin doğaya bırakıldığında büyük zararlarının olduğunu da biliyoruz. Okullarımızın yaptığı bu çalışma öğrenciler de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayarak bir nebze de olsa doğaya bırakılan atıklarda azalma olacaktır. Etkinliğe katılan okullarımıza ve köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, kampanya kapsamında ilköğretim kurumları arasında il merkezinde Yusuf Çiftçioğlu İlköğretim Okulu, Köse İlçesinde 60. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kürtün İlçesinde 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kelkit İlçesinde 75. Yıl İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Torul İlçesinde Aktaş İlköğretim Okulu en çok atık pil toplayan okul olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kampanya kapsamında il genelinde toplam 450 kilogram atık pil toplandığını ifade eden İl Müdürü Varol, toplanan atık pillerin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine (TAP) gönderileceğini söyledi.

Varol, Türkiye’nin En Temiz Köyü yarışması kapsamında birinci olan köy muhtarlıklarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Beratı, Masaüstü Bilgisayar ve Çok Fonksiyonlu Yazıcı gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: