Gümüşhane’de Engelliler Bir Günlüğüne Polis Oldu

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ‘Bende Polis Olsam’ projesiyle engelli öğrenciler, bir günlüğüne polis oldu.Yurt genelinde...

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ‘Bende Polis Olsam’ projesiyle engelli öğrenciler, bir günlüğüne polis oldu.

Yurt genelinde genelde askerlik olarak gerçekleşen etkinlik, Gümüşhane’de İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle polislik olarak gerçekleşti.

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, ilk olarak çeşitli sınıflarda polis elbiseleri giyen yedi engelli öğrenci İl Emniyet Müdürlüğüne geldi. Yeni göreviniz hayırlı olsun dilekleriyle amirler tarafından karşılanan bir günlük polis memurları daha sonra İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Engelli öğrencilere çeşitli sorular soran ve tavsiyelerde bulunan Yüksel, ziyaretin ardından ‘Haydi göreve’ diyerek bir günlüğüne polislik yapacak engelli öğrencileri uğurladı.

Çocuk Şube Müdürlüğü personeli gözetiminde Zafer Meydan’ında esnaf ziyareti gerçekleştirip, çeşitli tavsiye ve uyarılarda bulunan polisler daha sonra Köprübaşı Emniyet Amirliğini ziyaret etti. Bu sırada ellerindeki trafik polisi düdüğü ile trafiğe yön vermek isteyen engelli öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, polis merkezinde ise bir engelli öğrenci, amir koltuğuna oturtuldu.

Burada çeşitli ikramlar gören öğrenciler, işleyiş hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çekimiyle etkinliklerini tamamladı. Bir günlüğüne polis olan engelli Ayşe Keskin, günlerinin güzel geçtiğini belirterek, “Bugün polis abilerle gezdik. Polisliğimiz çok güzel geçti. Polislerimizin yaptıklarını bizde yaptık” diye konuştu.

Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, projeyle engellilere meslek gruplarını tanıştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Engelli kardeşlerimize meslek gruplarını tanıştırmak, tanıtmak, polisle kaynaştırmak ve sempati oluşturma çerçevesinde ‘Bende Polis Olsam’ isimli proje hazırladık. Çocuk Şube Müdürlüğümüzce hazırlanan bu projeyle engelli kardeşlerimizin resmi kıyafete olan sempatilerini göz önünde bulundurarak, zaman zaman başka resmi kuruluşlarla yani bir günlük askerlik gibi benzer uygulamalar yapılıyor. Bizde hem bu hafta içerisinde hem de daha önceki günler içerisinde bu kardeşlerimizle değişik etkinliklere katıldık. Sadece bugün değil emniyet olarak her zaman yanlarındayız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: