Gümüşhane’de Etkili İletişim, Halkla İlişkiler Ve Beden Dili Konulu Seminer Düzenlendi

Gümüşhane’de Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKB) ile Gümüşhane Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Etkili İletişim, Halkla İlişkiler...

Gümüşhane’de Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKB) ile Gümüşhane Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Etkili İletişim, Halkla İlişkiler ve Beden Dili” konulu seminer düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, Trabzon ve Bayburt İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcıları Şevki Aşkın ve Bilal Özdener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kamu kurum müdürleri ve çeşitli kurumlardan personel ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Seminerin başlangıcında konuşan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, DKB olarak bölgede yer alan Belediyelere yönelik eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Bu kapsamda 2013 yılının ilk eğitim seminerini Gümüşhane’de gerçekleştirdiklerini kaydeden Şentürk, “Talep olursa başka konularda da emrinizdeyiz. Belediyeler ve Belediyecilikle ilgili her türlü talebinizi bekliyoruz.” dedi.

Programda daha sonra Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Çetin tarafından katılımcılara etkili iletişim, halkla ilişkiler ve beden dili konularında bilgi verildi.

İletişimin bir duygu ya da düşüncenin karşılıklı olarak anlam aktarma işi olduğunu belirten Çetin, “Her iki tarafın da karşılıklı konuşması ve dinlemesi gerekir. Karşılıklı olmazsa insan belli bir süre sonra sıkılarak dinlemeyi bırakır. Bu yüzden neyi nasıl söylediğimiz büyük önem taşımaktadır. Araştırmalar insanların yüz yüze kurdukları ilişkide inanırlığı açısında kelimelerin, ses tonunun ve beden dilinin iletişim üzerindeki önemini ortaya koymaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

İletişimin en büyük sorunlarından birinin gürültü olduğunu kaydeden Çetin, “Bu, ses gibi fiziksel bir gürültü değil, içsel bir gürültü. Yani karşındaki kişinin zihninde o an başka şeyler geçmeyerek, size adapte olması gerekmektedir. İletişimde hedef kitle yani alıcı iyi incelenmelidir. Onu iyi tanıyıp ona göre hitap etmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, konuşmacı Doç. Dr. Muharrem Çetin’e plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz