Gümüşhane’de Halk Eğitim Sergisi Açıldı

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, şehirde yaşayanlardan misafirliğe gittiklerinde pestil ve kömenin yanında gümüş ürünlerini...

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, şehirde yaşayanlardan misafirliğe gittiklerinde pestil ve kömenin yanında gümüş ürünlerini de hediye olarak götürmelerini istedi.

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılında düzenlenen kurslarda yapılan ürünler yılsonu sergisi ile görücüye çıktı.

Serginin açılışına Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı törende açılış kurdelasını kesmeden önce konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin halk eğitime büyük önem verdiğini ve an itibarı ile açılamayacak halk eğitim kursunun olmadığını söyledi.

Yapılan bütün işlerin ilmine ve fennine uygun olarak yapılması için her türlü kursu açmak durumunda olduklarını ve böyle bir imkana da sahip olduklarını dile getiren Vali Mayda, vatandaşları kursları ve imkanları iyi değerlendirmeleri konusunda uyardı.

Adını gümüşten alan Gümüşhane’de ‘Gümüş İşlemeciliği’ konusuna biraz daha önem verilmesi gerektiğini altını çizen Vali Mayda, “Kursiyerlerimizin bu öğrendikleri becerileri devam ettirmelerini diliyoruz. Mümkünse üretim ve pazarlamaya yönelik çalışmalara da devam etsinler. Gümüş İşlemeciliği bundan sonra Gümüşhane’nin temsili noktasında etkili olmak durumunda. Hediye olarak pestil ve kömenin yanında gümüş ürünlerini de götürmek istiyoruz. Ben Belediye Başkanımızı da buradan teşekkür ediyorum. Yıllardır halk eğitimde ki Gümüş İşlemeciliği kursuna katılan kursiyerlere destek oluyor. Bizde devlet olarak bu desteği sürdüreceğiz. Biz halkımızdan bu becerilerini kullanmalarını ve ekonomiye yönlendirmelerini istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan taş ise, 2011-2012 eğitim öğretim yılında açtıkları Makine Nakışı, Kumaş Desenleme, Giyim. İğne oyası, El Nakışı ve gümüş kurslarının ürünlerinden oluşan serginin yanısıra yıl boyunca İngilizce İlk Kademe, Okuma- Yazma I. ve II. kademe, Avcı Eğitimi, Arapça orta kademe, Yabancılara Türkçe Kursu, Okul Öncesi Öğretmenliği Semineri, Özürlü Memur Seçme Kursu, okullarda halk oyunları kursları olmak üzere 40 değişik kurs açıldığını, bu kurslara 426 kadın, 241 erkek olmak üzere toplam 667 kursiyerin devam ettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından sergi alanı açılışa katılanlar tarafından gezildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz