Gümüşhane'de Kanser Taraması Yapılacak

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, ilde kanser hakkındaki bilinçlenmeyi arttırmak için çeşitli faaliyetler...

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, ilde kanser hakkındaki bilinçlenmeyi arttırmak için çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini belirtti. Pehlivan, bu kapsamda meme, rahim ağzı ve kolorektal kanserlerle ilgili tarama yapacaklarını söyledi.

Dr. Engin Pehlivan, yaptığı açıklamada, kanserin, vücuttaki bir hücre grubunun farklılaşarak, aşırı ve kontrolsüz şekilde çoğalması sonucu meydana geldiğini belirtti. Dr. Pehlivan, dışkılama ve idrar alışkanlıklarında değişiklikler, uzun süre iyileşmeyen yaralar, beklenmeyen kanama ve akıntılar, meme veya başka organlarda elle hissedilen şişlikler, yutma güçlüğü veya hazımsızlık, siğil ve benlerde belirgin değişiklik, nedeni belli olmayan ani kilo kayıpları, uzun süren ses kısıklığı ve öksürüğün kanserin belirtisi olabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

'Erken teşhis hayat kurtarır' prensibiyle yola çıkarak meme, rahim ağzı ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programlarının yürütüleceğini söyleyen Pehlivan, “4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle, ölümcül bir hastalık olan kanser hastalığında erken teşhisin önemi hakkında yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirmeyi planlıyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi tarafından ücretsiz olarak meme ve rahim ağzı kanseri taraması yapılmakta olup, 2013 Mart ayı içerisinde ise kalınbağırsak ve prostat kanser taramaları da yapılmaya başlanacak. Tüm halkımız, 4-8 Şubat tarihleri arası Gümüş Otel karşısındaki eski Toplum Sağlığı Merkezi binasında yapılacak bilinçlendirme ve tarama etkinliğimize davetlidir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz