Gümüşhane'de öğrenci yurdu törenle açıldı

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, hükümetin, eğitim alanına çok büyük önem verdiğini ve yatırımları seri bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, hükümetin, eğitim alanına çok büyük önem verdiğini ve yatırımları seri bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Vali Mayda, Gümüşhane Bağlarbaşı Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği'nce Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaptırılan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, burada yetişecek gençlerin güzel hizmetler üreteceklerini ve önemli görevler alacaklarını belirtti.

Türkiye'de en önemli yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Bu da kendisini eğitimde bulur. Hükümetimiz, eğitim alanına çok büyük önem vermekte ve yatırımları seri bir şekilde gerçekleştirmektedir. İhtiyacımız olan okullar bir taraftan yapılıyor, diğer taraftan yenilenmesi gerekenler yenileniyor. Bu tür gelişmelere en üst seviyede destekler sağlanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Mayda, devletin yaptığı hizmetlere milletin katkısının da önemli olduğunu vurgulayarak, "Hizmete açtığımız bu yurt, bunun en güzel göstergesidir. Yurdun öğrencilerimize, Gümüşhane'ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese Gümüşhaneliler adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yurdun yüksek öğrenim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını kısmen karşılayacağına dikkati çekerek, hayırsever kuruluşları ve vatandaşları, kente öğrenci yurdu yapmaya davet etti.

Gümüşhane Bağlarbaşı Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı Ahmet Bekar ise 7 katlı yurdun 150 öğrenci kapasiteli olduğunu belirterek, öğrencilerin burada eğitim ve öğretimini en iyi şekilde sürdürebilecekleri imkanlara sahip olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yurdun açılışı Vali Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün ve Belediye Başkanı Canlı, tarafından gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz