Gümüşhane’de Sürdürülebilir Doğa Turizmi Master Planı Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Gümüşhane Sürdürülebilir Doğa Turizmi Master...

Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Gümüşhane Sürdürülebilir Doğa Turizmi Master Planı’ ile ilgili ikinci toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında yapılan toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, DOKA ve DOKAP yetkilileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile Gümüşhane’de geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını hatırlatan Vali Mayda, toplantının somut sonuçlarından birisinin de Tomara Şelalesinin yanında sosyal tesislerin yapılması olduğunu söyledi.

Bölge Müdürlüğüne ve Genel Müdürlüğe Tomara Şelalesindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Vali Mayda, “Bugün o sürecin ikinci aşamasındayız. İkinci toplantıyı yapıyoruz. Yapılan çalışmalar ve yapılması istenen çalışmalar hakkında herkesin görüşlerine yer vereceğiz. Hazırlanan plan ildeki ilintili sivil toplum örgütü ve ilgili kurumlara gönderildikten sonra 2 haftalık süre içerisinde tekrar toplanarak plana son şeklini vereceğiz.” dedi.

Gümüşhane’nin sahip olduğu değerleri değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Vali Mayda, hazırlanan bu projenin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Gümüşhane’de önemli çalışmalar yapacağını dile getirdi.

Doğanın armağanı olağanüstü güzelliklere ve zengin doğal değerlere sahip olan Gümüşhane'nin sahip olduğu tabiat parkları, korunan alanları ile kültürel ve folklorik özellikleri ve büyüleyici doğal peyzaj, biyolojik çeşitlilik ve zengin yaban hayatı gibi görülmeye değer öğeleri ile eşsiz bir manzara bütünlüğü sergilediğini ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "İlin birbirinden ilginç ekolojik değerleri doğa turizminde birçok aktiviteye olanak sağlamaktadır. Eşsiz peyzaj ve etkileyici manzaralar Gümüşhane'yi bölgenin doğa turizminde cazibe merkezlerinden birisi haline getirmektedir." dedi.

Reklam
Reklam

Toplantı katılımcıların planla ilgili görüşlerini aktarmasının ardından soru-cevap şeklinde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: