Gümüşhane'deki Kış

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylası'nda mahsur kalan 25 kişiye ulaşıldı.

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Taşköprü Yaylası'nda mahsur kalan 25 kişiye ulaşıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Taşköprü Yaylası'ndaki yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla yayla yolunun ulaşıma kapandığını, bu nedenle yayladaki HES şantiyesinde çalışan 25 kişinin mahsur kaldığını anımsattı.

Mahsur kalanları kurtarmak için başlatılan çalışmalar sonucu Taşköprü Yaylası'na giden Gümüşhane-Yağmurdere Yolu'nun Karayolları ekiplerince, Trabzon-Arsin Yolu'nun ise Arsin Özel İdare Köy Hizmetleri Şefliğince ulaşıma açıldığını anlatan Bayrak, "Her iki güzergahın ulaşıma açılmasıyla Taşköprü Yaylası'ndaki şantiyede çalışan 25 kişiye ulaşıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Bayrak, söz konusu kişilerin sağlık sorunlarının bulunmadığını ifade ederek, "Ekipler ve HES çalışanları yayladan dönüş hazırlığına başladılar. Akşam saatlerine kadar kente ulaşacaklar" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuncay Bekar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: