Gümüşhane'deki yangın -Torul Kaymakamı Gürçam: "Evleri yanan vatandaşlarımız açıkta kalmamış, akrabalarının yanına yerleştirilmiştir"

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, evleri yanan vatandaşların açıkta kalmadığını, akrabalarının yanına yerleştirildiğini söyledi.

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, evleri yanan vatandaşların açıkta kalmadığını, akrabalarının yanına yerleştirildiğini söyledi.

Gürçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Yücebelen köyünde dün çıkan yangında, Temel Kaya ve akrabaları Hakkı ve Kazım Kaya'nın evlerinin kullanılamaz duruma geldiğini, yangında 2 ahır ile Osman Maz'a ait samanlığın yandığını, 7 adet büyükbaş hayvanın da telef olduğunu belirtti.

Evleri yanan vatandaşların açıkta kalmadığını, akrabalarının yanına yerleştirildiğini ifade eden Gürçam, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Yangında zarar gören dört vatandaşımızdan ikisinin sosyal güvencesi bulunmaktadır. Diğer iki vatandaşımızın da yeşil kartlı olduğu tespit edilmiştir. Yeşil kartlı vatandaşlarımız için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzden ev yapımı için ödenek talep edeceğiz. Sosyal güvencesi bulunan vatandaşlarımızın da mağdur olmamaları açısından Afet ve Acil Durum İl Durum Müdürlüğü ile görüştük, taleplerini buraya ileteceğiz. İmkanlar dahilinde müdürlük tarafından yardım yapılmaya çalışılacak. Şu anda barınma diye bir sıkıntımız yok. Herhangi bir gelişme olursa Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapacağız. Diğer süreçleri de olabildiğince hızlı bir şekilde yürüteceğiz."

Torul Kaymakamı Gürçam, yapılan soruşturma sonucunda yangının elektrik kontağından çıktığının tespit edildiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: