Gümüşhaneli işadamları Tanzanya ve Dubai gezisinden döndü

Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından düzenlenen ve aralarında Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın da...

Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından düzenlenen ve aralarında Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın da bulunduğu işadamı heyeti Tanzanya ve Dubai gezisinden döndü.

Bir haftalık geziye Tanzanya’dan başlayan heyet burada Başkent Darüsselam ve Zanzibar şehrinde incelemelerde bulundu. Darüsselam’ın tarihi ve turistik yerlerin gezisinin ardından feribotla Zanzibar’a geçen heyet Serengeti Doğal Hayvanat Parkı’nda safari turu yaparak Zanzibar kentindeki baharat bahçelerini ve kaplumbağa adasında her biri 200-300 kilo ağırlığındaki dev kaplumbağaların bulunduğu hayvanat bahçesini gezdi. Heyet Zanzibar adasında açılan Feza Türk okulunu ziyaret ederek, Türk öğretmenlerle de bir araya geldi. Gezi heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Başkenti Dubai’yi de ziyaret ederek programını tamamladı.

Reklam
Reklam

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, güzel bir seyahat olduğunu Tanzanya’da Türk girişimcilerin açtıkları Türk okulları ve yaptıkları başarılı çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Abdullah Yavuz ise düzenlenen gezinin kültürel bir gezi olduğunu belirterek; yıl içerisinde kültürel ve iş gezilerimize devam edeceğiz Amacımız hem kültürel gezilerle iş damlarımıza ufuk açıcı programlar yapmak hem de ticari anlamda fuar ve iş gezileri ile birlikte üyelerimize yurt dışına çıkma alışkanlığını kazandırmak uluslar arası arenada temaslar sağlamak ve ithalat-ihracat konularında yetenek kazandırmaktır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz