Gümüşhane'nin Orta Oyunları Sıra Gecesinde Sergilendi

Gümüşhane Altınşehir Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen sıra gecesinde, Gümüşhane yöresinde geçmiş dönemde köylerde ve...

Gümüşhane Altınşehir Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen sıra gecesinde, Gümüşhane yöresinde geçmiş dönemde köylerde ve düğünlerde oynanan orta oyunları sergilendi.

Sağlık Meslek Lisesi Kültür-Sanat Evinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak katılımcılara patates, lor peyniri ve turşudan oluşan yiyecekler ikram edildi.

Yemeğin ardından dernek başkanı Engin Çelik'in başkanlığında orta oyunları sergilendi. Körük, damga, daktilo, asker ve dız oyununun ardından en ilginç oyun ise damat traşında gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Elindeki kör balta ile sandalyede oturan temsili damatı traş eden dernek üyesini katılımcılar dikkatle izledi. Oyunda, temsili damat bir sandalyeye oturtuldu. Traş köpüğü yerine kömürün kullanıldığı, jilet yerine de kör baltanın kullanıldığı oyunun sonunda temsili damatın yüzü kolonya yerine tuzlu su ile yıkandı.

Gümüşhaneli halk ozanı Halil Soydaş, Gümüşhane Üniversitesi Müzik Kulübü üyelerinin seslendirdiği türküler ve dernek başkanı Engin Çelik'in okuduğu şiirlerin ardından programın sonunda davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar bütün katılımcıların iştiraki ile gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: