'Gün birlik ve beraberlik günüdür'

BURDUR (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her Türk vatandaşının millet, bayrak, vatan ve devlete olan sadakatinden şüphe etmediğini belirterek, "Gün, birlik ve beraberlik günüdür" dedi.

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün azdığını kabul ettiklerini, ancak şehide farklı bakış açısıyla yaklaştıklarını söyledi. Bizim kültür ve medeniyetimizde şehidimizin farklı bir yeri olduğunu anlatan Erdoğan, "Onlar ölmez, onlar diridir. Biz böyle biliriz. Bu toprakların farklı bir yeri var. Hani diyor ya şair, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Onlar ayrılmaz. O makama erişmek her yiğidin karı değil. Bu yol kutlu bir yoldur. Ama bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya kasteden bölücü terör örgütü, er veya geç bizim karşımızda tükenecektir. Kesinlikle tükenecektir. Bu konuda devlet, hükümet, güvenlik güçleri, silahlı kuvvetler ve polisle el ele, omuz omuza mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Şehidin üzerinden siyasi rant sağlanamayacağını anlatan Erdoğan, "Bu şehide saygısızlıktır. Önce bunu bir defa bilmemiz lazım. Şehit cenazelerini bir siyasi arenaya çevirenlere halkımızın müsaade etmemesi gerekir. Bizim cenazelerimizin de bir adabı edebi var. Cenazelerin adabı ve edebi ancak onun kültürünü ve anlamını bilenler tarafından takdir edilir. Bilmeyenler ve o adaptan yoksun olanlar o şehide cefa eder. Bu konuda halkımı duyarlılığa çağırıyorum. Oralar bizim ayrılık yerlerimiz değildir.

Şehitlerimiz canlarını ayrılık için vermedi. Birlik ve beraberlik için canlarını verdi. O cenazeler bizi birleştirmelidir, ayrıştırmamalıdır. Kim bu millete kastederse, el uzatırsa, canına, malına, birliğine, beraberliğine ve huzuruna musallat olursa, bu millet onun da cezasını verir. Devletimiz de onun hesabını sorar" diye konuştu.

Terörle mücadelenin aynı zamanda milli güvenlik meselesi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi; "Dün yine 3 yiğidi şehit verdik. 2 subayımız ve bir kahramanımızı şehit verdik. Şehitlerimizin acısı ne kadar büyük olsa da, terörle mücadelede yılgınlığa kapılmayacağız,. Polise, askere ve sivillere yönelik insanlık dışı saldırılar geçmişte hak ettiği cevabı aldı, şimdi de alacaklar."

Reklam
Reklam

Milletimizin birliği ve kaynaşmasının terör odaklarına gerekli cevabı verdiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Hükümet olarak milletimizin hayrını alan hiçbir adımı atmaktan geri durmayız. Ben hiçbir Türk vatandaşının millet, bayrak, vatan ve devletimize olan sadakatinden şüphe etmiyorum. Terörün en yoğun olduğu yıllarda bile bu sadakat ortaya konmuştur. Gün, küçük oy hesapları yapma günü değil. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Eğer bir şey biliyorsanız, gelin hep birlikte ortak bir duruş sergileyelim. Gelin kenetlenelim. Evlatlarımızın ve şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmayalım. Şehit cenazeleri bizim birlik ve beraberlik yerimiz olsun. Bu ülkede siyasi akımlar olarak değil siyasi rakipler olarak siyasette rekabet yapalım. Millet de bunu sandıkta değerlendirir. Bu millet hiçbir siyasi partinin tasarrufu altında değildir."