Günay, Bağış'a saldırıyı protesto için Ege Üniversitesi programını iptal etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurtalı saldırıya...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurtalı saldırıya tepki göstermek amacıyla Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından düzenlenen 4. EgeArt Sanat Günleri'ne katılım programını iptal etti. Seçim dönemi olmamasına rağmen bir bakana yumurta atılmasına tepki gösteren Günay, "AB'den sorumlu bir bakan arkadaşımız üniversiteye geliyor, bir heykel açılışına, yani bir siyasi propagandaya gelmiyor. Seçim döneminde değiliz. Bu hırçınlık, öfke nedir?" dedi.
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile birlikte 1. Kordon'daki Atatürk Müzesi'ni gezen Bakan Günay, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugün katılması gereken 4. EgeArt Sanat Günleri etkinliğiyle ilgili programını neden iptal ettiğinin sorulması üzerine, "Egemen Bey, benim çok sevip saydığım bir arkadaşımdır. Çok iyi niyetle dün, kendi çalışmalarının ötesinde kültür ve turizm alanındaki çalışmalarımıza yardımcı olmak üzere buraya gelmişti. Fuarı birlikte açtık, orada çok güzel bir konuşma yaptı. Turizmin AB ve dünya barışı açısından ne kadar önemli olduğuna değindi. Kendisine çok teşekkür ederim. Arkasından benim fuarda evsahipliği yapmam, stantları gezmem, gala yemeğine evsahipliği yapmam gerekiyordu. Yine bir yükümüzü paylaştı ve EÜ'de bir sanat sergisi açılışına gitti. Biz Türkiye'de üniversiteler çoğalsın, eğitim kalitesi yükselsin, devletin katkılarıyla daha çok çocuğumuz bilgi, formasyon sahibi, iş ve meslek sahibi olsun istiyoruz. Dünya standartlarına ulaşmaya, üniversitelerin akreditasyonlarını dünya çapında gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dünyanın dört bir tarafına öğrencilerimiz yüksek lisans için gidiyor. İçeride ve dışarıda yükseköğrenim almış arkadaşlarımız üniversitelerde hocalık yapıyor. Türkiye'nin iyiliğine çalışıyoruz, eğitimin, kültürün, toplam yaşam kalitesinin yükselmesi için çalışıyoruz ama üç beş tane çağdışı fikir sahibi gelip ilkel yöntemlerle üniversitede herhangi bir görüş açıklamaya gelmiş bulunan kamu yöneticilerine, hükümet, devlet yöneticilerine, üniversite adabıyla bağdaşmaz davranışlarda bulunuyor. Böyle bir olayın gerçekleşmesinden üzüntü duydum ve aynı üniversitede bu sabah yapacağım toplantıyı bu nedenle iptal ettim. Hepsine destek vermeye çalıştık ama gördüğümüz karşılık buysa... Bu sabah gitmeyerek, üzüntümü yüksek sesle ifade etme imkanını kullanmaya çalıştım." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz