Günay: KKTC Vatandaşlığımın Iptal Edildiğinin Aslı Yok

Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin...

Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kendisine verdiği vatandaşlık unvanının iptal edildiğine ilişkin haberlerin aslı olmadığını söyledi.

Ertuğrul Günay, bugün medya da yer alan 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ertuğrul Günay'ın vatandaşlık unvanını iptal edecek' başlıklı haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

KKTC tarafından Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde turizme verdiği katkılardan dolayı vatandaşlık unvanı verildiğini belirten Günay, “Bu vatandaşlığın iptaline ilişkin haberlerin aslı yok. Bu haberlerden sonra Kıbrıs’taki yetkililerle görüştüm. Başbakan Sibel Siber ile görüştüm. Katiyen böyle bir şey olmadığını ilettiler. Daha önce verdikleri kültür ataşelikleri ile ilgili yeni kriterler belirlediklerini anlattılar. Ancak bize verilen vatandaşlıkla ilgili her hangi bir değişiklik olmadığını söylediler.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Son günlerde Türkiye’de yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu kaydeden Günay, “Ekonomi ve diğer alanların etkilendiği gibi bu olaylardan turizmde etkilendi. Yaşanan bu olayların ardından İstanbul’u kısa vadede toparlamak çok mümkün olmayabilir. Ama Türkiye başka bölgeleri ile dünyada önemli bir kültür ülkesi. Karadeniz, Kapadokya, Ege ve Antalya’nın farklı bir destinasyon olarak anlatılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz