Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Türkiye’nin bütün tarihsel yapısı, şehir dokusu ve doğası büyük ölçüde mahvolduktan sonra şimdi kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Ordu’da Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak, sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi. Eski Bakan Günay’a incelemede Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu İl kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen eşlik etti.
Ertuğrul Günay incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Ne yazık ki biz özelikle 50’li yıllardan sonra kolay inşaat yöntemleri ortaya çıkınca ve birazda şehirleşme hızlanıp kendi arsaları rant getirmeye başlayınca şehirlerimizin eski dokusunu çok tahrip etmişiz. Bu beton gibi kolay inşaat malzemelerinden sonra ustalık isteyen yapılar yerine ve zarafet taşıyan yapılar yerine çok katlı, gelişi güzel, hiçbir mimari değeri olmayan yapılar üretmeye başlamışız. Şimdi biz bir anlamda Türkiye’nin bütün tarihsel yapısı, şehir dokusu ve doğası büyük ölçüde mahvolduktan sonra şimdi kurtarmaya çalışıyoruz. Ordu’yu düşünün yamaca doğru tırmanan mahallede geçmişin çok güzel mimari örneklerini taşıyan yapılardan oluşmuş ama zenginleşme, kültür ile birlikte olmayınca ne yazık ki o yapıların özelliğini kaybeden beton yapılar yapıldı. Şimdi biz onun içinden ayıklayıp tekrar kendi kültürümüze kendi tarihimize özgü yeni yapıları ortaya çıkartmaya çalışıyoruz ama sadece Ordu’da değil, bütün Türkiye’de bu anlamda işimiz oldukça zor” diye konuştu.
Ordu’nun büyükşehir olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Günay, “Büyükşehir ile ilgili alınan karar Ordu için büyük şans haline geldi bence. Ordu ve Giresun Karadeniz’de büyükşehirler arasında sıkışmış ildi. Ben Giresun’un da doğrusu böyle bir sıfat kazanmasını çok arzu ettim. Ya birleşerek, ya da ayrı ayrı ama bu aşamada kaldı. Giresun’da gelecek seçimde belki bu düzeyi yakalamış olacak. Ordu için bir şans elbette yeni yatırımlar olacak, büyükşehirin getireceği yeni ekonomik potansiyel olacak. Ankara’dan alacağı payda artışlar olacak. Bu alt yapının oluşması içinde Ordu yeni yatırımcılar kazanacak. Ordu için Türkiye için iyi bir şey olacağını düşünüyorum. Bu büyük ölçeğin nasıl yönetileceğini soruyor bazı arkadaşlar belediye gibi ara birimler olmaksızın merkezde yönetilen birçok sağlık, yol yapımı gibi birimler var. Çeşitli alt yapı yatırımları var. Aynı şekilde Ordu merkezde bir büyükşehir olması Akkuş ya da Mesudiye’de hizmeti geri bırakmayacak. Merkezi planlama sanıyorum hız kazandırarak bir bütünlük kazandıracaktır” şeklinde konuştu
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz