Günaydın: 76 Milyonun Eşit Ve Özgür Yaşamasından Yanayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisi çözüm sürecine karşıymış gibi bir algı oluşturulduğunu söyledi....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisi çözüm sürecine karşıymış gibi bir algı oluşturulduğunu söyledi. CHP’nin bu konuda tavrının açık olduğunu belirten Günaydın, “76 milyon yurttaşımızın eşit, özgür bireyler olarak yaşamasından yanayız.” dedi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'yi makamında ziyaret eden Gökhan Günaydın, bir gazetecinin CHP'nin çözüm sürecinde izlediği politikaya rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 23 Mayıs 2013'te barış sürecine destek vermek amacıyla Diyarbakır'a gidecek olmasını sordu. Partisinin barış karşıtı gösterilmesinin doğru olmadığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Günaydın ise, “CHP bu ülkede her zaman barıştan yanadır, kardeşlikten yanadır ancak Abdullah Öcalan ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki pazarlığın ortaya koyduğu, Ortadoğu'nun yeniden biçimlendirilmesine yönelik bir çabanın tarafı olmayacağını açıklıkla ifade etmiştir. Kürtü Türkten, Aleviyi Sünniden, Çerkezi Lazdan ayırt etmeye çalışan bütün projeler, Türkiye'nin kardeşliğine atılan dinamittir. Biz karşımızda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 76 milyon onurlu yurttaşını görüyoruz ve muamelemizi ona göre yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz