Günbegün sözcüğü bir birleşik kelime olarak bilinmektedir. Birleşik kelimeler kendi içerisinde iki farklı kategoriye ayrılır. Bazıları ayrı olarak yazılırken bazılarının ise bitişik yazılması gerekir. Tamda bu noktada hangi sözcüğün bitişik hangi kelimenin ayrı yazılması gerektiği konusu büyük önem taşır. Günbegün yazımı konusunda en güvenilir bilgilere ulaşmak için Türk Dil Kurumunun sözlük sayfasına giriş yapılmakta ve arama çubuğuna kelimeyi yazarak sorgulatma işlemi gerçekleştirilmektedir.
Günbegün sözcüğü dilimizde yaygın olarak kullanılan kelimelerden biri olarak bilinmektedir. Bu sözcük birden fazla kelimeden meydana gelip yeni bir kavram oluşturduğu için birleşik sözcük sınıfına girmektedir. Bu kelimede yer alan “gün” sözcüğü Türk kökene sahipken “be” kelimesi ise Farsça kökene sahiptir. Kelimelerin yazımı hususunda doğru bilgilere ulaşmak son derece önemlidir. Bunun için Türk Dil Kurumunun güncel yazım kılavuzu sayfası bizlere yardımcı olmaktadır. Bu sayfada kelimeleri sorgulatırken ne anlama geldiği bilgisine ve cümle içerisinde zarf, isim veya sıfat mı olarak kullanılıp kullanılmadığı gibi bilgilere de ulaşılabilmektedir. Bu bağlamda günbegün TDK’ye göre manası şöyledir:
Dilimiz çok zengin olduğundan bazı kelimeler günbegün sözcüğü gibi hem Türkçe hem de yabancı kökene sahip sözcüklerden meydana gelebilmektedir. Günbegün sözcüğü yazılı mecralarda karşımıza “gün be gün” ya da “günbe gün” şeklinde çıkmaktadır. Tamda bu esnada günbegün bitişik mi yazılır konusu üzerine birtakım araştırmalar yapılmaktadır. Türk Dil Kurumunun resmi kelime sorgulatma seçeneği sunan sitesine bakıldığında bu sözcüğün ayrı olarak kullanılmaması gerektiğini görmekteyiz. Bu kelime yazım kuralları ve TDK sözlüğü baz alındığında her zaman “günbegün” olarak bitişik yazılmalı ve kullanılmaktadır. Bütün bu bilgileri değerlendirdiğimizde günbegün doğru yazılışı şu şekildedir: