Günde 150 bin iPhone 5!

Gündemin sıcak maddesi olan iPhone 5, her geçen gün yaklaşıyor gibi.

Çin’de ve Almanya’da iPhone 5 için ön siparişler başlarken, 8MP kamera ile çekilmiş bir fotoğrafın iPhone 5’e ait olduğu iddia edildi. Şimdi de Apple’ın üretim ortaklarından bilgiler gelmeye başladı.
iPhone 5, büyük merak uyandıran bir akıllı telefon konumunda. Ayrıca geleneksel tarihine göre gecikmiş olması da ilgiyi artıran bir etken. Bu sebeple cihaz satışa sunulduğunda çok hızlı satılması bekleniyor. Apple da buna önlem olarak stoklarını hazır tutmayı hedefliyor.

Bir süre önce iPhone 5 üretiminin Çin’de başladığı belirtilmişti. Gelen son bilgilere göre ise Apple’ın üretim ortaklarından Foxconn, tam kapasiteyle üretime devam ediyor. Fabrikada her gün 150 bin adet iPhone 5 üretildiği söyleniyor.

Reklam
Reklam

Bunun yanında iPhone 5’in çeşitli donanımlarını üreten firmalar da tam kapasiteyle üretimde. Bu ay sonunda toplam 5-6 milyon civarında iPhone 5’in stoklarda hazır bulunacağı söyleniyor. Yıl sonuna kadar bu rakamın 22 milyonu bulması bekleniyor.

iPhone 5 üretimi aralıksız devam ederken iPhone 4 üretiminin de yavaşladığı yönünde haberler geliyor. Apple’ın iPhone 4’te üretim miktarını düşürmesi ve 8GB’lık versiyonun üretimine başlaması bekleniyor.

[

](http://www.scroll.com.tr/47970/aston-martine-ozel-cep-telefonu/)