Kanada'da Nova Scotia'da yaşayan Heather Reed adlı 37 yaşındaki talihsiz kadın uyku rahatsızlığı yüzünden sosyal hayatını ve işini kaybetti. 22 saat uyuyan kadın uyandığından hala yataktan kalkamayacak kadar yorgun hissettiğini söylüyor.
Daily Mail'de yer alan habere göre, 'Uyuyan güzel sendromu' olarak bilinen rahatsızlığı 5 yıl önce keşfedilen Reed'in miyaljik beyin-omurilik yangısı (ensefalomiyelit) kalıcı yorgunluk yaratıyor.
SADECE 1 GÜN 12 SAT UYUDU DİYE SEVİNMİŞ!
Sadece bir gün 12 saat uyuduğunu ve bu sebeple çok mutlu olduğunu, ancak vücudunda en ufak bir kırgınlık olduğunda 22 saat uyuduğunu anlattı.
7 YILDIR BÖYLE YAŞIYOR: HAYALET GİBİYİM
Yorgun hissetmesiyle 7 yıldır mücadele ettiğini söyleyen talihsiz kadın, işini ve sosyal yaşamını yitirdi.
Reed, hayatının berbat olduğunu ve kendisini hayalet gibi hissettiğini belirtti. Reed, 7 yılda sadece birkaç kez 8 saat ayakta kalabildiğini anlattı.
Tıp literatüründe Kleine Levin Syndrome (KLS) olarak adlandırılan ancak halk arasında Uyuyan Güzel Hastalığı yada Uyuyan Güzel Sendromu olarak tabir edilen ilginç rahatsızlık çok sık rastlanan bir durum değil. Bu sendromu yaşayan insanların hayatının tamamı neredeyse uyuyarak geçiyor diyebiliriz.
UYUYAN GÜZEL SENDROMU NEDİR?
Bu sendrom ilk olarak 1925 senesinde Willi Kleine beş erkek çocuk, 1929, 1936 senelerinde ise Max Levin tarafından birkaç hasta üzerinde teşhis yapılarak ortaya koyulmuştur. Bu sebeple sendrom olarak tanımlanan bu hastalık ilk teşhisleri yapan araştırmacıların adı olan Kleine Levin adını almıştır.
Oldukça nadir görülen bu sendrom aşırı derecede uyku halinin bir anda oluşmasına sebep olmaktadır. Aniden ortaya çıkan bu durum aynı şekilde bir anda kaybolur. Bu nadir görülen sendromu yaşayan kişilerde 1 gün içerisinde yirmi saati aşan sürelerde uyku hali görülmektedir. Uyuyan Güzel Sendromu olarak tabir edilen bu rahatsızlığın diğer belirtileri arasında fazla miktarda beslenmek, sinirlilik hali, gürültü hassasiyeti, zihinsel bulanıklık hali ve güçsüzlük hissi sayılmaktadır. Bu sendrom ağırlıklı olarak erkeklerde görülmektedir. Türkiye’de bu sendroma oldukça az rastlanmaktadır.