Günde 9 saat ders uygulamasına tepki

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Bostan, meslek liselerinde ders saatinin 9’a çıkartılmasına tepki gösterdi ve bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

İSTANBUL (ANKA)- Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, meslek liselerinde ders saatinin 9’a çıkartılmasına tepki gösterdi ve bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının büyük sıkıntılarla başladığını söyledi. Bostan, “Bir tarafta 200 binden fazla öğretmen açığı ve bir tarafta haddinden fazla derslik açığı. 80-100 öğrencinin tıkıştırıldığı sağlıksız sınıflar. Üstüne üstlük Anadolu Meslek ve Meslek Liselerinde günde 9 saat ders zorunluluğu ve 5 dakikalık teneffüsler. İdarecilikten bi-haber 30 bin vekil müdür ve müdür yardımcısı. Bu yıl eğitim ve öğretim dönemi çok zorlu geçecek” dedi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun Anadolu Meslek ve Meslek Liselerinde günlük ders saatlerini 9 saate çıkarttığını anımsatan Bostan, “Derslik yokluğundan dolayı Anadolu Meslek ve Meslek Liselerinin büyük bir bölümünde ikili öğretime başlandı. Bu nedenle eğitime sabah 07.00’de başlanıyor ve akşam 20.20’de bitiriliyor. Bu uygulama öğrenci, öğretmen ve idarecileri çok zor durumda bıraktı” dedi.

Bostan, 8 saatlik ders uygulamasının 9 saate çıkartılmasının öğretmenlerin ve idarecilerin tepkisine neden olduğunu belirtti. Bostan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Günde 8 saat dersin ‘pedagojik, psikolojik, biyolojik, sosyal, ulaşım ve güvenlik açılarından’ sakıncalı olduğu hususundaki raporlar Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmesine rağmen Talim Terbiye Kurulu’nun ders saatini azaltacağı yerde artırması eğitim camiasında şaşkınlıkla karşılandı. Günde 9 saat ders yapılması ve teneffüslerin 5 dakikaya indirilmesi öğrencilerin başarısını ve öğretmenlerin performansını olumsuz olarak etkileyecektir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlış uygulamadan biran önce vazgeçerek günlük ders saatini 6-7 saate indirmeli ve öğrencilerin ve öğretmenlerin zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için teneffüsleri en az 10 dakikaya çıkarmalıdır. Ayrıca top yekûn eğitim seferberliği başlatılarak derslik ve öğretmen ihtiyacı acilen karşılanmalıdır.”

Reklam
Reklam