Milli Gazete’ye konuşan şirket çalışanı zehirlenmelerin tavuğun dışarıda tutulup soğuk hava deposuna konmamasından kaynaklandığını söyledi. Pirinç pilavının buzluklara yerleştirilmediğini ve kokan ürünlerin tekrar ısıtılarak askerlere verildiğini iddia eden çalışan 'Biz de oradan yemek yemiyoruz' dedi.
Çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanıldığını, askerlerin bu nedenle zehirlendiğini savunan çalışan, firmanın askeriye içinde olması nedeniyle kontrol görevlilerinin firma içine gelerek denetim yapamadığını ileri sürdü.
Tarihi geçmiş ve buzdolabında tutulması gereken malzemelerin ‘sistemsizlik’ten dolayı dışarıda tutulduğunu öne süren çalışan, özellikle ucuz malların tercih edilip alındığını anlattı.
'DENETİMDE DE SORUN VAR'
Denetimde büyük sıkıntıların olduğunu ve gıda tüzüğü noktasında Tarım İl Müdürlüğün denetim yapamadığını söyleyen çalışan, firmanın askeriye içinde olması nedeniyle kontrol görevlilerinin firma içine gelerek denetim yapamadığını ileri sürdü.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğünde 24 kişinin sorguları devam ederken, aynı şirketten 16 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Yemek şirketinden gözaltı sayısı 40'a yükseldi.
'KATAR'A ASKER ÇIKARACAĞINA, ASKERE DÜZGÜN YEMEK ÇIKAR'
TBMM Milli Savunma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, Manisa’da yaşanan asker zehirlenmeleriyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın komisyona bilgi vermesi için başvuru yaptı.
Komisyonun CHP'li üyesi Yaşar Tüzün, “Adı geçen firma dört kez ismini değiştiriyorsa, daha önce kazandığı kamu ihaleleri yine zehirlenme nedeniyle iptal edildiyse, vatani görevini yerine getiren askerlerimiz için yemek ihalesi aynı firmaya nasıl verilmiştir? Askerlerimiz üzerinden hamaset yapanlar Katar'a asker çıkaracağına, önce kendi askerine düzgün yemek çıkarsın” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise zehirlenme olayı için CHP'nin istediği Meclis araştırma önergesine partisinin olumlu oy verdiğini açıkladı. Akçay, “Ret oyu verdiğimiz iddiası gerçek dışı” dedi.