Gündoğdu: Doğudaki Memura Pozitif Ayrımcılık Yapılsın

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Üyesi ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinin başarılı...

Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Üyesi ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinin başarılı olması halinde milletin kazanacağını, başarısızlık halinde silah tüccarlarının, tabutçuların kazanmaya devam edeceğini ifade etti.

Gündoğdu, Ardahan Öğretmenevi’nde Memur-Sen üyeleriyle bir araya geldi. Çözüm sürecine temas eden Gündoğdu, “Biz bu sorunu çözdüğümüz için Hz. İbrahim’in ateşine su taşıdığımız için asla bir şey kaybetmeyiz. Su taşıyamayanlar ya da odun taşıyanlar çok şey kaybedecek. Başarıya ulaşırsa millet kazanacak, hep beraber kazanacağız. Başarısız olursa silah tüccarları ve tabut siyasetiyle geçinenler kazanmaya devam edecek. Siyasetin, sivil toplum örgütlerinin büyük çoğunluğu bu çözüm sürecinden yana. Vatandaş olarak artık akan kan dursun, şehri acısının hiçbir eve gelmesini istemiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Süreci önemsediğini ifade eden Gündoğdu, “İlk kez iç dinamikler bir süreçte çözümü konuşuyor. Bu zamana kadar doğru da yanlışta ne yapılmışsa Ankara’da birileri yapmış ama biz bugün Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. Bugün geldiğim benim 34’üncü il. Marmara’nın tamamında çalışma yaptım. Karadeniz’de 14 ile gittim. Güneydoğu’ya, Akdeniz’e gittim, vatandaşlar artık bu sorunun çözülmesini istiyor. Çözümde taşın altına elini koymak istiyor.” diye konuştu.

Gündoğdu, 1 yıl öncesinde Güneydoğu’ya bayrak asmak için sancak asmak için çaba sarf eden teröristlerin, bugün kaçacak yer arayacak hale geldiğini savundu. Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, bugün Türkiye’nin geldiği değişimi, dün Türkiye’deki teröristleri çikolatayla besleyen birçok Avrupa ülkesi bugün ayakta duramaz hale geldiyse ve Türkiye’nin krizi iyi yönettiği gerçeği ortadaysa bunun kıymetini bilmek lazım. Avrupa ülkelerine gidiyoruz, adamların sınırları birbirlerini kucaklaşmayı sağlıyor ama bizde terör var, tel örgü var. Hayır, bu bir bölünme değil, bütünleşmedir. Ve bu bütünleşmede teröristle bölge halkını birbirinden ayrı tutarak, Ergenekon, PKK veya Türk Ergenekonu ve Kürt Ergenekonunu bitirme mücadelesidir. Benim Türk ve Kürt kardeşlerimden bir istirhamım var, Kürt kardeşlerim geçmişte Ergenekon ve Jitem’in yaptığı katliamları Türk ırkına ve Türk kardeşlerine çıkarmayacak, Türk kardeşlerim de PKK terör örgütünün katliamlarını Kürt kardeşlerine çıkarmayacak. Çanakkale ruhunda inşallah birleşeceğiz ve yolculuğumuza devam edeceğiz. Başarısız olursak ne olur, hedefe varanlar yola çıkanlardır. Başarısız olursak silah tüccarları kazanmaya devam eder.”

Reklam
Reklam

"DOĞU’DAKİ MEMURA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILSIN"

Gündoğdu, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın da Başbakan Erdoğan'a rapor olarak sunduğu Doğu'daki memurlara pozitif ayrımcılık tanıyan önerinin yapılmasını istedi. Gündoğdu, şöyle dedi: “Burada Batmanlı Maliye Bakanı'na öneride bulunuyorum. Batman’da öğretmen, memur orada kalmak istemiyorsa, orada yaşadığı sıkıntıdan dolayıdır. Batman’da hem sıkıntı olacak hem de Muğla’da Ankara’da görev yapan memurla aynı maaşı alacaksa, bu o memura iki kere yanlışlık yapmak demektir. Onun için hem çözüm süreciyle iklimi güzelleştirelim terör bitsin, hem de ülkenin doğusunu, batısını kuzeyini güneyini eşitleyinceye kadar pozitif ayrımcılık, ek ödemeler yapalım ki o bölgeler doktorsuz, öğretmensiz, imamsız kalmasın.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: