Toplu sözleşme görüşmelerinin son oturumundan önce Memur-Sen'in bakanlık önünde yaptığı eylem güne damgasını vurdu. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile konfederasyona bağlı sendikaların yönetcilerini katıldığı eylemde, hükümetin görüşme masasına müzakere edilebilir bir teklifle gelmesi istendi.
Memur-Sen'in tekliflerinin görüşüldüğü toplu sözleşme görüşmeleri son oturumu Çalışma Bakanlığı'nda başladı. Memur-Sen, görüşmeler öncesi bakanlığın önünde bir eylem yaptı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Hükümetin teklifleri bizleri tatmin etmemiştir, hükümetin masaya yeni tekliflerle gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.
Dini bayramlarda ikramiye, ek ödeme şart, taban aylığına 120 TL zam, 90 TL toplu sözleşme ikramiyesi, 4-C'lilere ve diğer sözleşmelilere kadro, 3 artı 3'e hayır yüzde 16 zam, emekliye eş yardımı, kamusal alan yalanın hayır, emekli ikramiyesinde 30 yıl sınırı kaldırılsın, döner sermayede adalet, gelir vergisi yükü hafifletilsin, grev ve siyaset hakkı ve ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı gibi ifadelerin yer aldığı dövizler önünde açıklama yapan ve her biri hakkında taleplerini tekrar dile getiren Gündoğdu, bu taleplerine hükümetten memuru tatmin eden bir cevap beklediklerini ifade etti. Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Hükümetin teklif ettiği zam oranı, ek ödeme konusunda somut bir teklif sunmaması, kamusal alan yalanının hala devam etmesi gibi konularda hükümetin daha ciddi, daha tatmin edici tekliflerle masaya gelmesi şart. Memurun beklentileri karşılanmadığı taktirde meydanlar bizi bekliyor. Şu ana kadar bize yapılan teklifler, bütçe ve mali disiplini dikkate alan tekliflerdir. Bütçe ve mali disiplini esas almak yerine insan onuruna yakışır, çalışanların geçim standardını esas alan çalışmaların yapılması ülkemize de yakışır bir yaklaşım olacaktır. Bakanımızın, bu taleplerimizde ısrarcı olduğumuzu bilmesini, taleplerimizde geri adım atmamızın söz konusu olmadığını bilmesini istiyoruz."
3+3'le müzakerelerin sürmesinin mümkün olmayacağının altını çizen Gündoğdu, "Hükümet müzakere edilebilir bir oranla masaya gelmelidir. Aksi halde görüşmelerin bir anlamı olmayacaktır." uyarısını yaptı.
Toplu Sözleşme görüşmelerinde bugün son gün olduğunu belirten Gündoğdu, 22 Mayıs Salı sabahı mesai başlayıncaya kadar görüşme masasında beklentilerinin karşılanması için her türlü gayreti göstereceklerini ifade etti. Gündoğdu, 29 Mayıs akşamına kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin olduğuna işaret ederek, Toplu Sözleşmenin istedikleri gibi sonuçlanmaması durumunda söz konusu tarihten sonra nasıl bir yol izleyeceklerine dair planlarının hazır
olduğunu sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz