Gündoğdu: IMF'siz Olmaz Diyen Iş Dünyası, Şimdi Pastadan Daha Çok Pay Alıyor

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bir zamanlar darbecilerle kol kola olan, kişisel hak ve...

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bir zamanlar darbecilerle kol kola olan, kişisel hak ve özgürlüklerin karşısında olanların, bugün ekonomisi büyüyen ve özgürlükleri genişletilmiş Türkiye’de ekonomiden en fazla payı aldığını söyledi.

Gündoğdu, Afyonkarahisar’da ‘Medeniyet davamız ve demokrasi mücadelemiz’ konulu konferans verdi. Demokrasinin ve özgürlüklerin ekonomiyle de orantılı olduğunu belirten Gündoğdu, İMF’ye hep karşı olduklarını, İMF’nin gidip de şifa verdiği hiçbir ülke olmadığını belirtti. Gündoğdu, "Hep gidip daha fazla batırmış. Biz İMF’yi kovun derken Kızılay’da eylem yaparken TÜSİAD başta olmak üzere iş dünyası ‘İMF’siz hayat olmaz’ diyorlardı. Şimdi İMF'ye borç verir hale geldik. Bir zamanlar ‘IMF’siz bu ülkede hayat olmaz, başörtüsü özgürlüğüne hayır, katsayı engeline karşı olanlar’ bakıyoruz ki şimdi ekonominde daha fazla pay alır hale gelmişler.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye her yıl yüzde 8-10 büyürken, pastadan ‘İMF gitmesin’ diyenlerin elde ettiği payın daha fazla almasını anlamadığını ifade eden Gündoğdu, bu durumun sosyal politikadaki bir sorun olduğunu anlattı. Gündoğdu, “Katsayı engeli kalksın dediğimizde, ‘hayır bu engel kalkamaz’ diyen TÜSİAD bu engellerin kalktığı iklimden daha çok kar ediyorsa bu ülkenin başörtüsü özgürlüğüne, demokrasisine savaş açanlar, darbecilere brifing verenler, onlarla iç içe girenler büyüyen pastanın bayramını yapıyorsa burada bir hesap yanlışlığı var demektir. Memura gelince; ‘azla yetinin’ deniliyorsa bu hesabı kabul etmemiz mümkün değil. Altını çizerek söylüyorum, bu ülkenin başı dardaysa maaş almadan görev yapmaya hazırız. İktidara çağrımız bu hesap yanlışlığını düzeltin. İnsan haklarını gasp edenlerin ipini, bu halka şaşı bakanların elinden kurtarmak bütün vicdanı olan insanların ortak sorunudur.” diye konuştu.

Ahmet Gündoğdu, 61 Darbe Anayasası sonrasında YAŞ, YÖK, HSYK, MGK gibi kurullar kurularak gücün belli insanların elinde tutulmasının amaçlandığını ifade ederek, bu durumun birçok kişiyi mağdur ettiğini kaydetti. Gündoğdu, şunları söyledi: “Onun için 12 Eylül 2010 referandumu devletin milletinden milletin devletine geçişinde bir kırılmadır. Milletin sistemle devletin barışık olmasıdır. 2002’de milletin tokadını ve bunu içine sindiremeyen asker, bürokrat sözde medya ve sendikalar oligarşisi Ayışığı, Balyoz, Ergenekon, Yakamoz gibi darbe girişimleri ve 27 Nisan’da e-muhtıra girişimi ve ilk kez bir siyasetçinin işinize bakın diyerek şapkasını alıp gitmeden ‘askere senin işin askerliktir’ dediği yeni bir kırılma noktasıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: