Gündoğdu: Referandum, toplu görüşmeyi bitirdi, toplu sözleşme imzalayacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül'de yapılan referandumla anayasada yapılan bazı değişikliklerle toplu görüşmenin...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül'de yapılan referandumla anayasada yapılan bazı değişikliklerle toplu görüşmenin bittiğini, kesinlikle toplu sözleşme imzalayacaklarını belirtti. Gündoğdu, ''Bunun 15 Ağustos, 15 Eylül, 15 Ekim olması önemli değil. Önemli olan 1 ocak 2012 maaşlarına toplu sözleşmenin sonuçlarının yansımasıdır.'' dedi.
Konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, il temsilcileri ve sendika uzmanları, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sosyal Tesislerindeki Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplu sözleşme hakkını 'söke söke' aldıklarını dile getiren Gündoğdu, bir tek memurun iş güvencesine dokundurtmadan bu hakkı elde ettiklerini belirtti. Gündoğdu, son toplu görüşmeyi adeta toplu sözleşme gibi sonuçlandırmanın da önemli bir zafer olduğunu ifade etti. Referandumun da ''darbeci devletten'' kurtulmak için bir fırsat olduğunu ve bunun iyi kullanıldığını söyleyen Gündoğdu, bu süreçte tüm teşkilatın kendilerine verilen görevi başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.
Millet iradesinin galip gelmesiyle 'darbecilerin tarihin çöp sepetindeki yerini aldığını' belirten Gündoğdu, referandumla sistemi millete döndürdüklerini, yeni anayasayla da milletin geleceğinin aydınlatılacağını ifade etti.
Sözleşmeli personelin kadroya kavuşmasının son dönemde kazandıkları bir diğer zafer olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, yetkili sendika sayısını yediye çıkardıklarını vurguladı. Gündoğdu, 515 bin üye ile Türkiye'nin en büyük, en diri sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.
Önlerindeki en acil konunun ise toplu sözleşme hakkının kullanılmasında ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması olduğunu belirten Gündoğdu, ''Hükümete sesleniyorum, acaba yasayı çıkarmasak yeniden toplu görüşür müyüz? gibi asla bir yol arayışında olmasınlar. Anayasada yapılan değişiklik toplu görüşmeyi bitirmiştir. Kesinlikle toplu sözleşme imzalayacağız. Bunun 15 Ağustos, 15 Eylül, 15 Ekim olması önemli değil. Önemli olan 1 Ocak 2012 maaşlarına toplu sözleşmenin sonuçlarının yansımasıdır. Keşke siyasi partiler mızıkçılık etmeseydi, Meclis'i oyamasaydı da 2.5 milyon memur, 9 milyon emeklinin sorunlarını Meclis'te görüşseydi. İkincil mevzuat çalışması ekimde ilk gündem maddesi yapılabilir. Ekim 15 olmadan ikincil mevzuat çıkarılıp ekim ayında toplu sözleşme bitirilebilir.'' diye konuştu.
Önlerindeki en önemli görevlerden birinin yeni anayasa oluşmasında üstlenecekleri sorumluluk, akıtacakları ter olduğunu dile getiren Gündoğdu, yeni anayasa ilişkin beklentilerinden bazılarını şöyle sıraladı: ''Sadece siyasi partilerin değil, söyleyecek sözü, dile getirecek talebi, ifade edecek eleştirisi olan herkesin katılımı ve katkısı mutlaka sağlanmalıdır. Sürüsünün peşindeki çobandan, çok katlı plazalarda sermayesine yön vermeye çalışan holding patronuna kadar herkesin ama herkesin yeni anayasayı kendisine mesele yapmasının önü açılmalıdır. Yeni anayasa, hiçbir ideolojiye ev sahipliği yapmamalıdır. Devlet aygıtını, ideolojik dayatmalarıyla şekillendirmemeli ve ötekileştirmenin zemini olmamalıdır. Farklılıkları yaşatmanın ve farklılıklarla birlikte yaşamanın anahtarı olmalıdır. Herhangi bir etnik kimliği diğerinin astı ya da üstü konumunda görmemeli, göstermemelidir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz