Gündoğdu: Yeniden Kardeşliğe Doğru Yol Alan Iklimi Yaşıyoruz

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölge Heyeti üyelerinden ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaşanan...

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölge Heyeti üyelerinden ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaşanan süreçle ülkede kardeşlik iklimine doğru yol alındığını söyledi.

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Müceldili Konağı'nda sivil toplum örgüt temsilcileri ve sendika üyeleri ile bir araya geldi. Gündoğdu, yaşanan süreçte gelinen nokta ve akil insanlara yönelik eleştirilere cevap verdi. Gündoğdu, akil insanların terörle ya da teröristle mücadele eden kurum olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Akil insanların görevinin, terörün nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamaları tesbit etmek olduğunu belirten Gündoğdu, "Terörle ve teröristle mücadale devletin işidir, güvenliğin işidir. Bizim işimiz bataklığı kurutma, kötülüğe giden yolu, zemini gidermektir. Bugün yeniden kardeşliğe doğru yol alan bir iklimi yaşıyoruz. Dün ötekileştirilen bugün berikileşiyor. Bir yıl önce teröristler Şırnak'ta, Cizre'de bayrak dikmek için uğraşıyorken, bugün ülkeden kaçmaları çözümün kolay olduğunu gösteriyor. Burada verilen alınan bir şey varsa bu, kimlik, eşit yurttaşlık, vatandaşlıktır." dedi.

"DEVLET 30 YILDIR ÖRGÜTLE GÖRÜŞÜYOR"

Ahmet Gündoğdu, devletin 30 yıldır terör örgütüyle görüştüğünü ancak bugün bu görüşmelerin şeffaf olarak yapıldığını dile getirdi. 1998 ve sonrasında hükümetlerin istihbarat üzerinden terör örgütüyle görüşmelerini askerlerin çeşitli gerekçelerle önlediğine de dikkat çeken Gündoğdu, "Süreci çözmek için yola çıktık. 30 yıldır devlet örgütle görüşüyor. Ancak askerin içindeki büyük bir kanat terör probleminin çözülmesini istiyordu. Ancak içindeki küçük bir kanat ise hükümet rezil olsun diye bu görüşmelere sıcak bakmıyordu." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"BAKAN ŞİMŞEK'E SERT ELEŞTİRİ"

Ahmet Gündoğdu, AK Parti Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i süreci anlamamakla suçladı. Bakan Şimşek'in, memleketi Batman'da öğretmen açığı bulunduğunu ve buradaki okullara öğretmen gönderilmediğini iddia eden Gündoğdu, "Batman'da binlerce çocuğun öğretmensiz kaldığı, öğretmen bulamadığı ortamda Batmanlı bir bakanın oradaki çocukların dersinin boş geçmesinden dolayı yaklaşımını, bu sürecin doğru anlaşılamadığı kanaatini bizde oluşturuyor." diye konuştu.

"12 MİLYON İMZA HÜKÜMETİ RAHATSIZ ETMELİ"

Kamuda kıyafet yasağının da kaldırılmasını isteyen Gündoğdu, hükümete sundukları 12 milyon 300 bin imzalı dilekçenin hükümeti rahatsız etmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Anayasaya, yasada yasak olmayan ama iç tüzükle, 82 model yönetmelikle uygulanan kılık kıyafet yasağı sona ermeli. Memur Sen olarak imza kampanyası ve sivil itaatsizlik eylemi ile biz sorunu çözdük. Hükümete çağrımız, siz de sorunu çözün, aksi taktirde 12 milyon 300 bin imza orada sizi rahatsız etmeye devam edecek. Bu yönetmeliğa sığınıp, zavalılık etmeye çalışanlar olursa bu eylemlerle doğal hukuka geçiş eylemi ile bunlara cevap verdik." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: