Gündoğumuna Bisiklet İle Yolculuk Projesibaşlıyor

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) 2012...

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) 2012 teklif çağrısı kapsamında sunulan “Gündoğumuna Bisiklet İle Yolculuk” Projesi’ne bu ay içinde başlanacağı ve Projenin 91 bin 300 TL. desteği aldığı bildirildi.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Projenin hedef kitlesini sosyo-ekonomik yoksunluk içerisinde olan Vakfımız Başkanlığına kayıtlı dosyası olan müracaatçıların 14 -18 yaş arasındaki çocukları oluşturmaktadır. Ayrıca Nemrut Turu etkinliğine İl içi ve il dışından amatör ve profesyonel bisiklet sürücüleri de katılabilecektir.

Reklam
Reklam

2012 Aralık ayı itibariyle hayata geçirilmeye başlanan proje Vakıf Başkanlığımız ile Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ortaklığı ile gerçekleştirilmektedir. Proje ile Malatyanın bisiklet için avantajlı olan durumunun gençlerimizi tembelliğe, kötü alışkanlıklara sevk eden ortamlardan uzak tutmak, kısıtlı sosyal imkanlarına alternatifler oluşturmak için değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sebeple bisiklet eğitimleri ve turları düzenleyerek bisiklet kültürünü Malatya'da olgunlaştırmak ve Nemrut Dağı ile birlikte Malatya'nın turistik ve tarihi yerlerini tanımak, tanıtmak hedeflenmektedir” dedi.

Proje kapsamında etkinlikler aşağıdaki şekilde yapılacağı belirtildi: “Battalgazi İlçesi Turu ( 20 Nisan 2013 ), Sultansuyu Harası Turu ( 4 Mayıs 2013 ), Girmana Turu ( 1-2 Haziran 2013 ), Nemrut Turu ( 27-30 Haziran 2013 ).

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: