Güne kötü başlayan Borsa, bir miktar toparlandı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), ilk seansta yaşanan düşüşün ardından, günün ikinci yarısında bir miktar tepki alımı ile karşılaştı.

Yurtdışı borsalardaki tedirginliğin etkisiyle ilk seansta önce 55000, ardından 54500 seviyesine gerileyen Bileşik Endeks, ilk seansı 54527.59 puandan tamamladı. ABD borsalarında ekonomik büyümeye yönelik endişelerin yeniden satış baskısı yaratmasının etkisiyle düşüş yaşanmasının ardından, olumsuz görüntünün ABD vadeli işlemlerinde sürmesi ve sabah saatlerinde Japon Yeni'nde gözlenen değerlenme İMKB'nin düşüşünde etkili oldu.

Reklam
Reklam

Ancak günün ikinci yarısında ABD vadeli işlemlerde gözlenen toparlanma hareketinin de etkisiyle 55000 seviyesine yönelen Bileşik Endeks, 54500 üzerinde tutunma çabasında başarılı oldu ve yılın ilk işlem gününü 54708.42 puan ile (%1.49) 829.71 puan ekside tamamladı.

İkinci seansta işlem hacmi 495.238.226 YTL olurken, toplam işlem hacmi 935.034.447 YTL olarak gerçekleşti.

Bugün TSİ 21:00'de açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) tutanaklarının yanı sıra ABD'de açıklanacak makro ekonomik verileri bekleyen İMKB, yurt dışı piyasalara bağlı seyir izlemeyi sürdürdü.

Bugün TSİ 17:00'de ABD imalat sanayi ISM endeksi ve ABD inşaat harcamaları verileri beklenirken, haftanın geri kalan kısmında ise ABD'de yarın ADP özel sektör istihdam raporu ile fabrika siparişleri ve Cuma günü açıklanacak istihdam verileri, Avro bölgesinde ise Cuma günü servis sektörü PMI endeksi rakamları takip edilecek.

Geçtiğimiz ay elektriğe yapılan zammın ardından, 2008 başında doğalgaz ve sanayide kullanılan gaza zam yapılması, yıl sonu enflasyon hedefi açısından olumsuz yönde algılanırken, piyasada, yarın açıklanacak Aralık ayı enflasyon verileriönemli bulunan gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Reklam
Reklam