Güner: Akif, memleket meselelerini dert edinirdi

Kırıkkale'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle anma...

Kırıkkale'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle anma programı düzenlendi. Vali Hakan Yusuf Güner, Mehmet Akif Ersoy'un memleket meselelerine kayıtsız kalamadığını ve dert edindiğini söyledi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Vekili Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy sergisinin açılışı yapıldı. Anma programı Anadolu Lisesi'nin oratoryo gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği konserle sona erdi. Bu arada İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında Cevher Seher Öztürk birinci oldu.

Reklam
Reklam

Vali Hakan Yusuf Güner, Mehmet Akif Ersoy'un, halkın derdi ile dertlenen, sevinciyle mutlu olan, memleket meselelerine kayıtsız kalamayan bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Programda Kırıkkale Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Eliaçık, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı hakkında geniş bir sunum yaptı. Eliaçık, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemi anlatırken, Akif’in para için değil, memleket için İstiklal Marşı'nı yazdığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: