Güneş: '33 maça bedel'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbulspor maçından sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılıp, katılmayacaklarının belli olacağını belirterek, İstanbul ekibiyle 33 maça bedel bir müsabaka oynayacaklarını söyledi.

Samsunspor karşısında Trabzonspor'un 3 puanı hak ederek aldığını ifade eden Şenol Güneş, "Trabzonspor hak ederek üç puana ulaştı. Lig yarışının sonuna yaklaştığımız bir dönemde heyecanı ve gerilimi fazla olan bir maç oynadık. Oyun ve skor üstünlüğü bizdeydi. Zaten, maçın başından itibaren oyuncularımın kazanma duygusu yüksekti. İlk yarıda Trabzonspor'un fazla pozisyon üretemediğini ancak ikinci yarıda gole çevrilemeyen sayısız gol fırsatı oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Lig ikinciliğinin henüz kesinleşmediğini kaydeden Güneş, "Oyuncularımızın zaman zaman rakip takımın direncini kırmakta zorlandı. Yarışta şu an ikinciliğe oturduk. Tabii bu şimdilik böyle. Ligin bitimine daha bir haftalık bir süre var ve bu hafta sonu oynayacağımız İstanbulspor maçından sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılıp katılmayacağımız belli olacak. O yüzden bu süre içerisinde daha dikkatli olmak zorundayız. Burada taraftarımızın da kamuoyunun da farkında olmadığı bir şeyi dile getirmek istiyorum. Sanki her şey bitmiş, ikinciliğimiz garanti gibi bir algılama var. Bu böyle olmamalı" şeklinde konuştu.

Güneş, İstanbulspor maçının 33 maça bedel bir maç olacağını ifade ederek, "Taraftarlarımıza da bugünkü desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Statta güzel bir atmosfer vardı ve maçın bitimiyle bu bayram havasına dönüştü. Artık Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılarak başarılı olmasına uğraşacağız. Ancak bunun olabilmesi için de geride kalan 33 maça bedel bir İstanbulspor karşılaşmasının oynanması gerekiyor. İstunbulspor maçı kolay olmayacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şenol Güneş, Fatih'in 3-5 maçtır kendi performansının altında oynadığını da hatırlatarak şunları söyledi:

"Fatih 3-5 maçtır kendi performansının altında oynuyor. Eğer kendi performansında olsaydı 40 golün üzerine çıkardı. Çünkü çabukluğunu, çıkış hızını eskisine nazaran kaybetti. Ama bizim takım olarak tempolu oynamamız onun becerisiyle birleşince gollerini atıyor. Ama benim bildiğim Fatih Tekke, bugün 4-5 tane de gol atabilirdi. Biz Fatih'i hem kulübümüz için hem de Türk Milli Takımı için düşünüyoruz. Eğer ameliyat olursa, iki alanda da gelecek dönemde bir sıkıntı oluşabilir. Diğer yandan Fatih, sakatlığı yüzünden beklenenin altında oynar ve eleştiri alırsa, bu sefer onu hem psikolojik olarak hem de fizik olarak da kaybedebiliriz. Bu yüzden Fatih'le de bu konuyu konuşup müşterek bir karara varmayı planlıyorum".