Güneş: 'Acı bir mağlubiyet'

Güney Kıbrıs Rum ekibi Anorthosis Famagusta'ya elenen Trabzonspor'da Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçı değerlendirirken, beklenmeyen bir sonuç aldıklarını ve acı bir mağlubiyetle elendiklerini söyledi.

Güneş, turu geçmeleri gerekirken elendiklerini belirterek, "Bizim için beklenmeyen bir sonuç. Turu rahat geçmemiz gerekirken, elendik. Acı bir mağlubiyet. Sezon başında olması bizim için üzüntü verici. Oyuncularım kazanmak için mücadele etti. 3-1'in rövanşında 1-0 galip gelmemize rağmen acı bir şekilde elenerek bütün camiamızı üzüntü içine soktuk. Bu mağlubiyetten sonra sezon başı olması nedeniyle takımı toparlamak zorundayız. Birilerini mahcup etmek bize bir şey kazandırmaz. Bizim için sıkıntılı bir dönemin başlayacağını biliyoruz. Avrupa ümitlerimiz bitti. Burada suçlu varsa ne yönetim ne futbolcular, teknik kadro olarak sorumluluk bize ait. Ama teknik kadroyu da suçlamak bizi bir yerlere taşımaz" dedi.

Reklam
Reklam

"Sıfırdan başlayıp büyüklüğümüzü göstermek zorundayız" diyen Güneş, "Sezon başı olması nedeniyle maça tam hazır değildik. Pas yüzdemiz çok azdı ama hiçbir mazerete de sığınamayız. Her türlü şartlar altında kazanmamız gerekiyordu. Ortada bir başarısızlık var. Taraftarımız olumluydu. Biz başarısız olduk. Onları mahcup ettiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Anorthosis Famagusta takımının menajer oyuncusu ve Teknik Direktörü Ketsbaia Temur, takımı ile gurur duyduğunu söyledi. Sadece iyi futbol oynamaları ile değil, savaşan bir takım oldukları için de gurur duyduğunu kaydeden Temur, "10 kişi kalmamıza rağmen turu atladık. İyi bir ortamda maç oynadık. Trabzonspor ile eşleştiğimiz zaman favori değildik. Şimdi Glasgow Rangers rakibimiz ve yine favori değiliz. Ama biz, aynı futbolumuzu oynayacağız. Glasgow Rangers, Trabzonspor'dan daha iyi bir takım" diye konuştu.

Rum takımını Trabzon Havalimanı'na taşıyan otobüs, Faroz sahilinde bir grup taraftar tarafından taşlanırken, otobüsün camları çatladı. Havalimanında şenlik yapan Rum kafilesi, uzun süre sevinç gösterisi yaptı.

Reklam
Reklam