Güneş açmak ne demek? Güneş açmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Güneş açmak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Güneş açmak ne anlama gelir?

Deyimler ve atasözleri genellikle birbiriyle karıştırılır. Çünkü deyimlerin bazıları da cümle şeklinde ortaya çıkabilmektedir. Aralarındaki en büyük fark, atasözlerinin bir yargı belirtmesi ve bir öğüt vermesidir. Birleşik fiiller ise tıpkı dil araçları gibi yeni bir şeyleri, özünü kullanarak ifade etmeye yarar. Türk dilinde bolca bulunan bu araçlar genellikle anlatıma zenginlik katar. Güneş açmak ifadesi de bu araçlardan bir tanesidir. Anlamı merak edilen Güneş açmak sözü ne demektir?

Güneş açmak Ne Demek? Güneş açmak TDK sözlük anlamı nedir?

  • Güneş açmak TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Güneş açmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. güneş bulutlardan sıyrılıp görünmek

    Güneş açmak Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Batum'da yağmur kırk gün kırk gece yağsa da güneş bir açtı mı, çakıl taşı döşeli sokaklar saniyesinde kuruyuverir." - Nazım Hikmet

Güneş açmak ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

güneş almak (veya görmek) güneş balçıkla sıvanmaz güneş çavmak
güneş çarpmak güneş doğmak güneşe karşı işemek
güneş girmeyen eve doktor girer güneş görmek güneşi üzerine doğdurmamak
güneşin alnında (veya altında)
Anahtar Kelimeler: