“güneş Benim İçin Doğar” Konulu Seminer

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Ekonomi Topluluğu Ticari İletişim ve Lojistik Koluna...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Ekonomi Topluluğu Ticari İletişim ve Lojistik Koluna üye öğrenciler tarafından "Güneş Benim İçin Doğar" konulu seminer düzenlendi.

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Pazarlama ve Satış Uzmanı Suat Öztürk konuşmacı olarak katıldı. İnsanların daima başarılı ve mutlu olmayı arzu ettiklerini belirten Öztürk, ancak yaşamın zorlukları ile karşı karşıya kaldıklarında ya mazeretler üretmeye başladıklarını ya da tamamen başarı ve mutluluk yolundan vazgeçtiklerini söyledi. Öztürk, “Bunun nedeni ise açıktır, öğrenile gelen olumsuz duygu ve düşünceler insanın kendi iradesinde yarattığı en büyük engeldir. Hayatı engel olarak görmek ve olumsuzluklara yenilmek aslında insan hayatına dışarıdan etki eden bir durum olarak nitelendiriliyor olsa da asıl engel insanların kendi belleklerinde oluşturdukları önyargılarıdır” dedi.

Reklam
Reklam

“Başarılı ve mutlu insanlar öncelikle önyargılarından, yani kendi engellerinden arınmış kimselerdir” diye konuşan Öztürk, “Mutlu insanlar yaptıkları işe aşık olan insanlardır. İşi bir vazife olarak yürütürken aynı zamanda keyifle vakit geçirdikleri bir hobi gibi görürler. Örneğin pazartesi sendromu diye tabir edilen bir husus vardır, öyle ki; birçok insan haftaya bu sendromla başlayıp aynı haftayı hatta takip eden ay ve belki de yıllarını bu şekilde heba ederek geçirmektedir. Oysa bu durum insanların yaşama bakış açısı ve tercihlerine göre şekillenir. İnsanlar bakış açılarını ve yaşam kalitelerini hatta hayat amaçlarını bile tercihlerine göre yaşarlar” diye konuştu.

Başarı ya da mutluluğun insanlığa sunulmuş birer armağan olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Her yeni güne, her hafta başına öff-pöff diyerek başlamak yerine, yine yeniden yepyeni umutlarla başlamak muhteşem bir duygu, hayat bir yük ise, sen de hamal olmalısın, yan gelip yatmakla hayatı taşıyamazsın, ya emek verip hayata, alın teri akıtırsın, ya da kayıp gider hayat, bir şey anlayamazsın. Bazen okuduklarımız, bazen yazdıklarımız, bazen yaptıklarımız, bazen yapmadıklarımız, bazen de yaşadıklarımız acıtır canımızı, inceden içimizi kemiren olsun hayat yine de muhteşem, yaşamayı seven ve gülümseyebilen gözlerle görenlerin penceresinden, hem de her şeye rağmen” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz