Güneş Enerjisi Sistemiyle Kamufle Edilen Baz Istasyonuna Tepki

Zonguldak'ta çocuk hastalıkları hastanesi yakınındaki bir apartmanın çatısında güneş enerji sistemiyle kamu edilerek kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Zonguldak'ta çocuk hastalıkları hastanesi yakınındaki bir apartmanın çatısında güneş enerji sistemiyle kamu edilerek kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu Tepebaşı Mahallesi'ndeki bir apartmanın çatısında cep telefonu firmasınca baz istasyonu kurulması, alkışlar ve sloganlarla protesto edildi.

Aralarında çocukların ve kadınların da yer aldığı mahalleliler adına konuşma yapan Hasan Yılmaz, mahallede baz istasyonu istemediklerini, şikayet dilekçelerini ilgili yerlere vereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Baz istasyonu konulan binanın hemen yakınında Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin olduğunu ifade eden Yılmaz, "Baz istasyonları uygun yere yapılsın. Mahallemizdeki baz istasyonun kaldırılması için yaklaşık 350 imza topladık" dedi.

Gülfer Özçelik de bir oğlunu kansere kurban verdiğini vurgulayarak, "Baz istasyonların kansere yol açtığı iddia ediliyor. Ben bu acının ne demek olduğunu biliyorum. Komşumuzun çatısındaki baz istasyonuna güneş enerjisi sistemi süsü verilmiş. Bina sahipleri önce kabul etmese de bunu ortaya çıkarttık. Kimse insanların sağlığıyla oynamaya kalkmasın" diye konuştu.

Baz istasyonunun binanın çatısında güneş enerjisiyle kamufle edilerek kurulduğunu ifade eden mahalle sakinleri açıklamanın ardından dağıldı.

Muhabir: Faik Erez/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: