Güneş Enerjisinden Elektrik Kullanımı Yaygınlaşıyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde artan elektrik maliyetleri nedeniyle yazlık baraka sahibi vatandaşlar arasında güneş enerjisinden elektrik...

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde artan elektrik maliyetleri nedeniyle yazlık baraka sahibi vatandaşlar arasında güneş enerjisinden elektrik kullanımının yaygınlaştığı bildirildi.

Elektrik fiyatlarındaki artışın vatandaşları güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelttiğini belirten güneş enerjisinden elektrik sistemleri yapan radyo tamir ustası Mehmet Çetin, güneş enerjisinden nasıl elektrik üretildiğini şu şekilde anlattı: ”Güneşi rahatlıkla gören alana yerleştirilen panel aküyü dolduruyor. Aküden kendi ürettiğim invertör denilen cihaza verilen 12 voltluk elektrik cihaz tarafından 220 volta çevrilerek elektrik üretimi gerçekleşiyor. Güneşten elde edilen elektriği panelin, akünün ve invertörün gücüne göre buzdolabı, çamaşır makinesi ya da çamaşır makinesi çalıştırabileceğiniz gibi düşük voltajlı sistemleri ise sadece aydınlatmada kullanabilirsiniz. Bunun maliyeti 500 lira ile 1000 lira arasında değişir. Elektrik üreten güneş panellerinin ortalama ömrü ise 10 yıldır.”

Reklam
Reklam

Arazisinde bulunan yazlık barakada güneş enerjisinden elektrik kullanımına başlayan Hasan Soyugür,” Yaz aylarında ara sıra konakladığım arazide bulunan yazlık barakamda iki yıldan beri aydınlatma sıkıntım vardı. Radyo tamircisi arkadaşa yaklaşık 500 lira maliyetle güneş enerjisinden elektrik üretim sistemi kurdurdum. Güneş enerjisinden üretilen elektriği sadece aydınlatmada kullanıyorum ve çok memnunum. Elektrik faturası derdim yok, elektrik kesintisi yok, kafam çok rahat. Her yıl artan enerji maliyetlerini hesaba katacak olursak sistemin kendini 6-7 senede amorti edeceğine inanıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz