Güneş Işınları Göz Kapağında Tümör Oluşumunu Artırıyor

Medical Park Antalya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, güneş ışınlarının göz...

Medical Park Antalya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, güneş ışınlarının göz kapağında tümör oluşumunu artırdığını belirtti.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, göz içi tümörlerle her yaşta karşılaşılabileceğini belirterek, “Göz kapağı ve göz çevresinde tümör oluşumu oldukça sık izlenmektedir. Yüzdeki tümörlerin çoğu gibi bunlar da güneş ışığından kaynaklanan ultraviyoleye maruz kalma sonucu ortaya çıkmaktadır. Göz ve göz çevresi tümörleri iyi ya da kötü huylu olabilir. İlk tanı, muayene esnasında belirlenebilir. Tümör tanısına göre yapısı ve tutulum yerine göre göz ultrasonu, renkli doppler, orbita, MRI ve tomografi ile yayılım ve sınırlar belinlenir'' dedi.

Reklam
Reklam

Göz tümörlerinin çoğu zaman küçük olduğunu ve yerleştikleri yerlere biyopsi ile tanı konulabileceğini söyleyen Şam, “Biyopsi gerekli durumlarda yapılabilir. Bunun yerine genel uygulama tümörlerin çevresindeki sağlam doku ile beraber çıkarılması ve kozmetik düzeltmedir. Tümör tedavisi tümörüm cinsine göre değişebilir. Bazı tümörlerde cerrahi tedaviye ek olarak kemoterapi ve ışın tedavisi uygulanabilir. Bazı tümörler ve büyümeleri hastalar tarafından fark edilemeyebilir. Sağlıklı yetişkinler için iki senede bir, 50 yaşından sonra ise senede bir kez göz muayenesi önemli” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: