Güneş, Milli Takım Yetkililerinin Altyapıyla Ilgilenmesini Doğru Bulmuyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı’nın yarışan bir takım olduğunu, dolayısıyla yetkililerinin...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı’nın yarışan bir takım olduğunu, dolayısıyla yetkililerinin işlerini yapmaları gerektiğini ve altyapılarla ilgilenmelerini doğru bulmadığını söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından Antalya’da düzenlenen Sporun Zirvesi Semineri’nde konuşan tecrübeli hoca, milli takımın yarışan bir takım olduğunu kaydederek, “Dolayısıyla yarışacak oyuncu kadromuz ve hocamız da vardır. Onlar işlerini yapmalılar; altyapıyla ilgilenmelerini doğru bulmuyorum. “ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şenol Güneş, altyapının farklı ve uzun soluklu bir yarış olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:
“Futbol takımları için de aynı şeyi söylüyorum. Alt yapılar ile A takımların düşünce birlikteliği içinde olması ayrı konu. A takımı yarışan bir takımdır. Eldeki şartta yarışan takımdır ve şartlara göre bakacaksınız. Ben oyuncu hazırlıyorum diyorsanız yolunuz yanlıştır. Geçmişten bugüne kadar nice antrenör Türk futbolunu hizmetleriyle buruya getirdi. Eğitilen futbolcular vardır, başarılı ya da başarısız bu tartışılır; ama yarışacak bir kadromuz vardır.”

Futbol piramite benzeten Güneş, “Milli takım tepededir. Milli takımda herkesin sorumluluğu vardır. Benim de var Abdulla Avcı’nın da var; ama yetkili olduğu için sorumluluğu taşıyor. Ben de buna katkı yapmak zorundayım. Oyuncularımı hazırlamalıyım. Seyircimizi de medyamız da yapmalı. Takım böyle olunur. Şu anda bunların sıkıntılarını yaşıyoruz. Sonuç olarak iyi durumda değiliz; ama bunu düzeltebiliriz. Bizim oyunculuk dönemimizde daha fazla sıkıntımız vardı, ama iyi yerlere gelebildik.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“FUTBOLUN HUKUK UYGULAMALARINDA, FUTBOL DÜNYASINI TATMİN EDECEK BİR ÖLÇÜNÜN OLMADIĞI AÇIKTIR”

Başarılı hoca, suç ve cezanın kişiye ve zamana göre değiştiği bir dönemde yaşadıklarını belirterek, “Futbolun hukuk uygulamalarında futbol dünyasını tatmin edecek bir ölçünün yakalanmadığı açıktır.” dedi.

Şenol Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: “Aynı suçtan oyunculara farklı cezaların verildiğini görüyoruz. Bu tutarsızlığı kim yapıyor? Adaleti sarstığınız zaman bakışınız değişiyor. Hakeme baskı yapılıp da netice alan biri varsa ben de yapacağım diğeri de yapacak. O zaman sizin düzgün olmanız bir işe yaramayacak. Şiddet için çıkarılan bir kanun var. Bu kanunla herkes oynadı. Niçin oynadı hiç belli değil; şiddet devam ediyor. Kanun var, uygulama yok. Uygulamayı da doğru yapmıyorsun. Sonra da futbolu düzeltmek için hep beraber konuşuyoruz. Niye anlatıyoruz. Zaten baştan kaybettik. Düğmenin ilkini yanlış bağladık.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: