Güneş tutulması MYO'da izlenecek

ANTALYA (İHA) - Türkiye'nin en uzun sürecek güneş tutulması 29 Mart gecesi 3 dakika 45 saniye ile Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yaşanacak.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu ile TÜBİTAK Gözlem Evi'nin 29 Mart'ta gerçekleşecek tam güneş tutulması için ortaklaşa çalışma yapacağı bildirildi. Manavgat Meslek Yüksek Okulu, TÜBİTAK Gözlem Evi ile işbirliği içerisinde, okul bahçesine büyük bir teleskop yerleştirerek halka güneş tutulmasını dev ekranlardan izlettirecek. TÜBİTAK Gözlem Evi'nden Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, yüksekokul bahçesinde izlemeye katılan vatandaşlara aşama aşama güneş tutulmasını anlatacak. Güneş tutulmasını seyretmeye gelenlere özel gözlük dağıtılacak. Güneş tutulmasını seyretmeye 4 bin civarında insanın gelmesi bekleniyor. Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdür Ali Erdoğan, güneş tutulması için gerekli hazırlıkları başlattıklarını belirterek, "29 Mart'ta görülecek güneş tutulması için TÜBİTAK Gözlem Evi ile ortak çalışarak 3 günlük bir program yapacağız. Festival havasında geçecek programımıza 4 bin civarında kişinin gelmesini bekliyoruz. Okul bahçesinde yapacağımız program öğrencilere ve halka yönelik olacak. TÜBİTAK'tan gelecek Prof. Dr. Orhan Gölbaşı güneş tutulmasını izleyenlere aşama aşama anlatacak" dedi.
Erdoğan, tüm üniversitelere haber gönderdiklerini ifade ederek, "Tüm üniversitelerimizin rektörlerine bilgi gönderdim. Üniversitelerden gelecek öğrencilerimiz, dışardan gelecek misafirlerimiz ve halk için 3 günlük bir program hazırladık. Programımız 27 Mart'ta başlayacak 30 Mart'ta sona erecek. Dolu dolu geçecek programımızla insanları Manavgat'a çekmeyi amaçlıyoruz. Bu fırsat Manavgat'ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Büyük Teleskopu aldık ancak teleskopun malzemeleri için sponsorlar arıyoruz. Güneş tutulması için okul bahçemizden yapılacak programa ulusal yayın yapan basın yayın organları davet edilerek ilçemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam