Güneş-Yay Burcu Süreci

Astroloji danışmanımız İremSu sizin için yazdı...

Sevgili Okurlarımız,
22 Kasım-22 Aralık Güneş-Yay burcu sürecini, gerek Jüpiter ve gerekse Merkür'ün geri hareketi çerçevesinde ele alarak yorumlamaya çalıştım...

Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.

Koç

Sevgili Koçlar 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında etkili olacak aşk evinizin yöneticisi Güneş-Yay burcu geçişinin genel anlamı, farklı ufuklara açılma arzusu ve dünya görüşünüze göre hayatınızı şekillendirme isteği demektir. Kendinizi olduğunuz gibi ifade etmekten hoşlanırsınız. İyimser ve neşeli, bağımsız hareket etmekten hoşlanırsınız. İlişkisi sağlam temele dayalı çiftler hayatın güzel ve zevkli yanlarını birlikte keşfederek eğlenceli bir süreç geçirebilirler. Yeni insanlarla tanışmanın, çevrenizi genişletmenin mümkün olduğu Güneş-Yay burcu süreçleri genel anlamıyla sizler için gayet hoş geçebilir. İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, problemlerin kaynağına inerek bunları çözüme kavuşturmak anlamında pek etkili değildir. Çünkü böyle enerjiler altında hayatın güzelliklerini paylaşmak dururken sorunlardan söz etmek veya çözümlemeye çalışmak kişiye zor gelebilir. Biriniz konuyu açsa diğeriniz kapamaya çalışabilir. Aslında ortada kötü bir niyet yoktur. Ancak sürecin yansımalarında pek sıkıntıya gelemez insan.

Reklam
Reklam

Diyelim ki, çift olarak uzun süredir zorlu bir dönem geçiriyorsunuz. Siz veya sevgiliniz bu ilişkiyi kafanızın içinde çoktan bitirmiş durumdasınız. Ancak bir türlü bu ayrılığın adını koymuyorsunuz. Bir taraf düzelir diye bekliyor diğeri işine geldiği gibi yaşıyor. Eğer bu tanımlamaya örnek bir durumdaysanız, bu dönemin deneyimsel, özgürlükçü, yeni insanlar tanıma arzusu veren etkisi altında, işine geldiği gibi yaşamaktan yana olan taraf bir başkasıyla kısa süreli bir macera yaşayabilir. Bu aslında ilişkinizi bitirip yeni bir beraberlik yaşama isteğiniz değil, sadece biraz kafanızı boşaltmak ve ilişkinin problemlerinden uzak durmak adına yaptığınız bir eylem olabilir. Gelelim önemli bir hatırlatmaya. Güneş-Yay burcu ilerlemesi, yöneticisi Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar sürecek geri hareketi nedeniyle aşk hayatımız ve yenilik anlamındaki hevesliliğimizin dikkatli bir şekilde kontrolünü gerektiriyor. Evet insan bir şeyler yapmak istiyor ancak önemli olan değerleriniz ve kriterleriniz anlamında sağlam, uzun vadeli ve güvenlik olgusu içinde düşünmeye çalışmanızdır. Sorunlarınızı, yapmayı düşündüklerinizi, planlarınızı 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Merkür geri hareketi süresince gözden geçirirseniz kendinizi çok daha güçlü bir şekilde ifade edebilir, arzu ettiğiniz yenilikler için bireysel anlamda güç kazanmış olursunuz.
Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.

Reklam
Reklam


Boğa

Sevgili Boğalar, 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Yay burcunda geçişi, maddi konular üzerinde iyice odaklanmak zorunda olduğunuzu gösteriyor. Derinlemesine düşünmediğinizde bazı önemli noktaları gözden kaçırabilirsiniz. Özellikle başkalarıyla ortak paylaşımda bulunduğunuz paralarla alakalı koşuşturmalarınız olabilir. Bunların tahsil edilmesi konusunda dikkatli olmak ve çıkarlarınızı iyi kollamak faydalıdır. Yay burcu geçişi süresi boyunca akıllı olmak, benzetme yerinde olursa atımızı sağlam kazığa bağlamak zorundayız. Ne fazla aceleci, iyi niyetli davranacağız ne de rehavet içinde olacağız. Güneş-Yay burcu süreçlerinde bir çok kişinin iyi niyeti nedeniyle daha sonra pişmanlık yaşadığına şahit olmuşumdur. O yüzden lütfen dikkatli olunuz. Önemli iki husus hakkında sizleri bilgilendirmek isterim.

Güneş-Yay burcu geçişini yöneten Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle özellikle maddi ve manevi anlamda düşündüğünüz yenilikleri uygulama anlamında başkalarına uymak zorunda kalabilirsiniz. Ev-yatırım-miras-eski alacak ve borç davalarınız-nafaka sorunlarınız-kredi kartı borçlarınız-sigorta meseleleri-ortaklık ilişkilerinin maddi yönleri üzerinde yavaşlamalar görülebileceği gibi, bu mevzularla yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Merkürün Yay burcunda 14 Aralık tarihine kadar gerilemesi ise, yukarıdaki meseleler üzerinde yapılacak karşılıklı konuşmaların, eskiye ait meseleleri tekrar ele almanın işaretçisi olarak önem taşıyor. Ancak Aralık sonuna doğru işlerinizi yoluna koymaya ve rahatlamaya başlarsınız.

Reklam
Reklam

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



İkizler

Sevgili İkizler, 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek Güneş genel anlamıyla ciddi ilişkiniz, evliliğiniz konulardaki etkin bir zaman dilimi ve iş ortaklığı, hukuksal konulardaki yoğunluk anlamındadır. Güneş her yıl Yay burcunda ilerlerken, astrolojik açıdan karşıt evinizden geçmektedir. Bu durumu, sorunlu çiftler açısından ele alırsak, aralarındaki bakış açısı farklılıkların daha fazla ön planda olması anlamındadır. Burada size düşen, partnerinizle ilişkiniz hakkında ortak bir payda sağlanması adına istekli olmak, birbirinizin değerleri ve kişisel kimlik farklılığına saygı göstermek ve beraberliğinizi güçlendirmek adına neler yapabileceğinizi saptamaktır. Bu bir ay boyunca eşiniz veya birlikte olduğunuz kişi size karşı iyimser yaklaşımlarda bulunduğu gibi, kimi zaman oldukça abartılı tepkilerde verebilir. Ne olursa olsun aranızdaki farklılıkları hoş ve ılımlı bir iletişimle çözümlemeye çalışmak faydalıdır.

Reklam
Reklam

Öncelikle birbirinizin özgürlüklerine saygı duymayı, ortak amaçlar ve idealler belirlemeyi bilmelisiniz. İşte bu saptamalar sizi birbirinize daha fazla kenetleyebilir ve ilişkinizi güçlendirebilir. Tartışmaların çekişmelerin anlamı olmadığına göre, bu dönemin manevi zenginlik getiren ruhsal etkilerinden yararlanmayı bilmek çok daha akıllıcadır. Size düşen en önemli görev sakin olmak ve aranızdaki gönül birliğini bozabilecek agresif davranışlardan kaçınmaktır. Bilinçli, hoşgörülü ve olgun hareket etmek, birbirinizin gereksinimleri konusunda hassasiyet göstermek gayet yararlıdır. Ayrıca bu süreçte iş ortaklığı, sözleşme ve kontrat konularında dikkatli olmayı elden bırakmamalı, her türlü teklif konusunda iyice araştırmadan adım atmamaya özen göstermelisiniz. Bu süreç, ilişkisi uzun süredir devam eden sağlam temelli çiftler için evlilik konusunun gündeme geldiği, konuşulduğu bir zaman olması açısından önemlidir. Yeni tanışmalar ilgi çekici olabilir.
Karşınızdaki kişinin kendi inancına, görüşlerine sıkı sıkıya sahip çıkması mümkündür. Daha derin düşünmeyi ve
yaşamı sizinle sorgulamayı isteyebilir. Şimdi iki husus çok önemli. Yöneticiniz Merkürün 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasındaki geri hareketi boyunca lütfen gerek siz ve gerekse partneriniz bu beraberliğin güvenilirliği ve uzun vadeli olup olmadığı yönünde yüzleşmelerde bulununuz. Ayrıca elinizde olmayan ancak dikkatli olmanızı gerektiren durumlar için birbirinize yardımcı olmaya çalışın. Ayrıca Güneşi yöneten Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi de göz önüne alırsak ailevi, iç dünyanız, güvenliğiniz konusunda aceleci kararlar vermekten sakınınız.

Reklam
Reklam

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Yengeç

Sevgili Yengeçler, 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş genel anlamıyla ele aldığımızda, gündelik iş temponuz, işyeri ortamınız ve birebir çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz ve her şeyden önemlisi sağlığınızla ilgili konular üzerinde etkilidir. İş ortamınızla alakalı her konuda sağlıklı düşünmeye, sakin hareket etmeye, hiçbir şeyi aceleye getirmemeye çalışınız. Ayrıca iş sorunlarınızın çözüme bağlanması, hedeflerinizi gerçekleştirmeniz, gizli sırlarınız, bağımlılıklarınız gibi konular üzerinde daha dikkatlice durunuz. Sağlık problemi olanlar tedavilerini ihmal etmeliler. Beslenme düzeninizle ilgili yapacağınız yeni diyet programı size olumlu katkılar sunabilir ve siz bundan sonra daha dikkatli bir şekilde beslenmenize özel önem verebilirsiniz. Özellikle karaciğer sorunu, aşırı yemek tüketiminiz varsa bunları mutlaka bir uzmanla konuşunuz.

Güneş-Yay burcu geçişi sırasında bir yandan belirsizlikler hakimdir diğer yandan pozitif bir hava esebilir. Bu dönemde bazılarınız, yatırımlarını iş alanında değerlendirmekten yanadır kimileriniz yeni girişimlerden yana olabilir. Hedeflerinizi daha yüksek tutma çabası, parasal kazanımlarınızı farklı alanlarda değerlendirme arzusu yoğundur. Örneğin iş seyahatleri bu dönemde gündeme gelebilir. Bu seyahatler yoluyla gelir elde edilmesi düşünebilir. Büyümek ve genişlemek adına bir takım kişilerle görüşmelerde bulunabilir. Hukuk, adalet ve yasalar yoluyla hakkınızı almanız mümkün olabilir. Eğer devlet sektöründe çalışan bir kişi iseniz, toplu iş görüşmeleri söz konusu olabilir ve bu yolla maaş artışları gündeme gelebilir. Bu süreci dispozite eden Jüpiter 26 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdürdüğü için tedbirli olma anlamında riskli işlerden uzak durmak paranızı bilmediğiniz alanlarda, sırf ilginç bir proje diye, iyice araştırmadan herhangi bir konuda yatırıma dönüştürmemekte yarar var. İş hayatınızla ilgili mevzularda aşırı yoğunluk, tahammülsüzlük, iletişimde zorlanma, anlaşılmada güçlük, duygusal ve ruhsal açıdan rahatsızlıklar oluşabilir. Tedbirli olmakta, kendinize dikkat etmekte yarar görüyorum. Bütün bunlar Aralık sonrası yavaş yavaş düzelmeye başlar. Merkürün geri harekete başlaması kendinizi epeyce hassas hissetmenize yol açabilir. Sözleriniz ve tavırlarınızla bir yandan her şey düzelecek derken diğer taraftan ne olacak bu halim gibi sözler sarfedebilirsiniz. Ancak lütfen umudunuzu yitirmeyiniz. Sadece zaman ağır işlemektedir bunu biliniz. Siz önemlisiniz bunu unutmayınız.

Reklam
Reklam

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Aslan

Sevgili Aslanlar, 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini devam edecek Güneş genel anlamıyla uzakları keşfetmenizi, yabancılarla temas etmenizi, hem ruhsal hem de fiziksel açıdan kendinizi gayet iyi hissetmenizi, aşk hayatınızla alakalı her mevzuda bir çocuk kadar rahatlamanızı sağlayıcıdır. Sizler için yeni bir aşk anlamına gelebileceği gibi, birlikteliğinde mutlu olan Aslanların sevdikleri kişiyle gayet hoş vakit geçirme olanağı buldukları bir dönemin de göstergesi olabilir. İlişkisi olmayan Aslanlar için bu süreç, gayet heyecanlı ve erotizm açısından güçlü bir zaman anlamına gelebilir. Özellikle yabancı uyruklu kişilerle iletişim ve birebir ilişki yaşamak açısından da olumlu enerjilere sahipsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünen Aslanlar için bu enerji oldukça etkilidir. Yine bu enerji altında hayatın eğlenceli yanlarını tadabilmeniz kolaylaşır ve her türlü etkinlikte kendinizi gösterebilecek, hobilerinize vakit ayırabilecek, sanatsal, sportif konularda girişimlerde bulunabilecek güce sahip olabilirsiniz.

Reklam
Reklam

İş hayatınızın gündelik temposu içinde yeni iş olanakları sağlayabilecek bu etki altında, işinizle alakalı gelişmeler ve yoğunluklar göze çarpabilir. Sizler bu süreçte, güçlenen inancınızla zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Hak ve adalet duygusu içinde hareket etmeye devam edeceğiniz bu dönem, çocukları olan Aslanlar için ailevi ilişkilerin güçlendiği bir zaman dilimidir. Bu seyir devam ederken, Merkür 24 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında bu alanda geri hareket yapacağı için, yukarıda bahsi geçen gelişmelerde yavaşlama, yanlış anlama veya iletişimsel zorluklar yaşanabilir. Aslında bütün bunlar içinde bulunduğunuz durumu ve gelişmeleri dikkatlice gözden geçirmeniz, temkinli davranarak yanlış kararlar vermemeniz bakımından etkili mola sürecidir. Böyle görüldüğü zaman geri hareketin sizi tedirgin etmesine fırsat tanımamış olursunuz. Parasal konularda da dikkati elden bırakmamakta yarar var. Güneş-Yay burcunu dispozite eden Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi, aşk hayatınızla ilgili konularda daha dikkatli olmaya çalışınız. Hemen karar vermeyiniz, araya belli bir süre koyunuz. Sorunlu bir ilişkiniz varsa birbirinizi anlamaya çalışınız.

Reklam
Reklam

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim. - - - - - -


Başak

Sevgili Başaklar, 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Yay burcu seyir etkinliği genel olarak, eviniz, aileniz ve içsel güvenlik duygunuzla alakalı konuları odak noktanız haline getirir. Yeni bir eve taşınma, satın alma veya kiralama mevzularında etkili olabilecek bu enerji altında, evinizdeki onarım çalışmaları veya değişimlerle ilgili bütçenizi sarsmayacak şekilde, hesabınızı iyi yapmakta yarar görüyorum. Yöneticiniz Merkürün geri hareketi ve ayrıca bu geçişi dispozite eden Jüpiterin geri hareketi nedeniyle Aralık sonuna kadar tedbirli olmakta yarar görüyorum. Tabii ki güzel gelişmeler de olacaktır. Ancak tam tersi durumlarda geri hareket döneminde olduğumuzu unutmayalım. Ebeveynlerinizle ilişkiniz konusunda problemleriniz varsa bu kısa süreli titreşim sayesinde onlarla konuşma olanağı bulabilir, yuvanızdaki ahengin çoğaldığına tanık olabilirsiniz. Bu türden iletişimlerde elinizden geldiğince siz de anlayışlı olmaya çalışınız.

Mesleki konulardaki girişimler, yenilikler anlamında tekrar bir düşününüz. Otoritelerle olan sorunlarınızı sağlıklı bir şekilde çözmeye çalışınız. Eğitim hayatında olan kardeşlerimiz için bu enerjinin anlamı, ev sınırları içindeki yoğun çalışmaların göstergesidir. Bu anlamda Güneş-Yay burcu bilgilenmeyi sağlar ancak bu bilgiyi derinlemesine gözden geçirip, faydalı şekilde kullanmak bize düşer. İşte bu anlamda geri hareket dönemleri oldukça işinize yarar. Güneş astrolojide kişisel yaşama gücü ve kendini ifade etme dürtüsü olduğundan, siz Başaklar bu enerjinin etkisi altında, otoritenizi hissettirmekten ve kendi haklarınızı her türlü şekilde ispat etmekten hoşlanabilirsiniz. Bu durumu belli bir denge içinde sürdürmeniz önemlidir. Özellikle anne ve babanızla olan ilişkileriniz açısından etkili olan bu enerji, düşüncelerinizi ve isteklerinizi onlarla paylaşırken abartılı davranmaktan kaçınınız. Neden dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü 24 Kasım sonrası Merkür geri harekete başlıyor ve doğal olarak öz yöneticiniz olması sıfatıyla düşünmeden yenilikte bulunmamak, kararlar almamak, alınmış kararları bir daha gözden geçirmekte yarar var.

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Terazi

Sevgili Teraziler, 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında devam edecek Güneş-Yay burcu geçişi bu yıl hem Merkür hem de devam etmekte olan Jüpiter geri hareket dönemine denk geldiği için tabii ki tüm burçların gerekli alan ve konularda temkinli, akıllı gözden geçirmelerde bulunmasını gerektiriyor. Siz Teraziler için, yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, kısa yolculuklar, birebir görüşmeler ve haberleşme konularında enine boyuna düşünmemiz faydalıdır. Ayrıca duygusal ve ruhsal anlamda bir takım özel konular veya meselelerin dağınık bir halde ele alınması mümkündür. İşte bu dağılma, gerçek ve net bir karar almanın, meseleyi doğru ve sağlıklı bir şekilde çerçevelemenin önüne geçicidir. Böyle bir durumda dış dünya ile anlaşmak pek kolay değildir. Geriye çekilir, kişi kendine bir duvar örer ve oraya kimsenin yanaşmasından hoşlanmaz. Bunun nedeni kendini koruma arzusudur. Eğitim hayatında olan burç mensupları bu dönem içinde derslerinde başarılı olabilmek için çalışmalarına önem vermeli, sistemli bir şekilde dersleriyle ilgilenmelidirler. İş hayatında olanlar ise, her türlü görüşmede bilgi birikimlerini güvenle sergilemelidirler.

Yakın çevrenizi oluşturan komşular, kardeşlerinizle ilişkiniz anlamında üzerinde durulması gereken en önemli nokta başkalarının bizden farklı olan düşüncelerine saygı göstermek. Bizim beyaz dediğimize başkası siyah diyebilir. Bunda gücenecek, bozulacak bir durum yok. Güneş Yay burcu sürecinde insanlar kendi bildiklerini kibirli ve fanatik tarzda ifade edebilirler. Aynı durum bizim için de geçerli. Peki ne yapılmalı? Gerçek bilgiye ulaşmak için araştırmalı, okumalı öğrenilmelidir. Karşınıza çıkabilecek teklifleri, etraflıca incelemeden balıklama atlanılmamalı. Gizli ve saklı olan düşüncelerimiz, eylemlerimiz anlamında her şeyi bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Böylece Aralık sonuna doğru işlerimiz kolaylaşabilir ve biz daha sağlıklı bir şekilde kendimizi ifade edebilir, anlaşılabiliriz.

Ayrıca bu süreçte yolculuklar gerek iş ve gerekse özel amaçlı gündeminizde yer alabilir. Yeni insanlarla tanışmak, irtibatta bulunmak, bir araya gelmek mümkündür. Kendinize sınır koymadan, kimsenin de sizi yönlendirmesine izin vermeden hareket etmek istersiniz. Hayatı iyimser bir şekilde ele alabilir, kendinizi geliştirmek amaçlı girişimlerde bulunabilirsiniz. Ancak bu girişimlerin kökleşmesi için sabırlı olmakta yarar vardır. Özgürlük düşüncesi yine bu dönemde yükselişe geçer. Ancak bunun sınırlarını iyi bilmek lazımdır. Kime ve neye karşı özgürlük bunu çok iyi algılamamız gerekir. Bazen yanlışı savunur insan bilmeden kimi zaman da doğruyu didikler durur. Unutmayalım ki, bizim hayata nasıl bir gözle baktığımız çok önemli. Çünkü tüm geri bildirimler bu bakışa göre şekillenmekte. O zaman gelin biz de bu günlerde bilinçli bir şekilde düşünmeye bakalım.
Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Akrep

Sevgili Akrepler 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Güneş genel olarak toplumsal statünüz, otoritelerle ilişkiniz, mesleki performansınız veya yenilikte bulunmak adına tüm girişimlerinizin ana gayesinde parasal açıdan güçlü olmak, yaşamınızı daha refah bir şekilde geçirmek ve yeni bir yaşam kurmak amacı ön plandadır. Merkür geri hareketinin 24 Kasım tarihinde başlayacak oluşu ve bu geçişin yöneten Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar sürecek gerilemesi nedeniyle bu dönemde başkalarıyla olan parasal ilişkilerimizde, alacak ve borç konularında, bir sorunu halletmede güçlüklerle karşılaşabiliriz. Yavaşlamalar görülebilir, sabırlı olmak gerekebilir. Güvence arzunuz iki misli artabilir. Yani çalıştığınız firmanın saygınlığı, düzgünlüğü, toplum içindeki imajı ne kadar önemli ise, maddi konularda sizi tatmin etmesi de o denli önemlidir. Başarının karşılığının parasal gelirle eş değer olduğunu düşündüğümüz bu dönemde hakkımızı almak için, yapılacak görüşmelerde bilinçli düşünmekte yarar var.

Güneş-Yay burcu seyir zamanları genel olarak maddi konularda iyimser bir hava yaratabilir. Ancak geri hareket dönemi nedeniyle kazandığınızdan daha fazla harcamanız ve abartılı düşünmeniz mümkündür. Madem bunu biliyoruz. O zaman biz de tedbiri elden bırakmamalıyız. İş görüşmelerinde veya işle alakalı girişimlerde çıkarlarını düşünmeden kararlar verebilir, maaş durumunuzla ilgili otoritelerle olan görüşmelerde tartışabilir, meydan okuyabiliriz. Benim tavsiyem öncelikle kendinizi, yaşamınızı, yeteneklerinizi gözden geçirerek kafanızın içinde bir hedef belirlemek ve sonrasında bu hedefe giden yolda önünüze çıkabilecek engelleri hesap ederek ilerlemektir. Bazen hayat yavaşlar, amacımıza ulaşırken yavaş çekim bir filmin oyuncusu gibi hissederiz kendimizi. Bunları özellikle bugünlerde doğal karşılayınız. Neler yapmalıyız? Bu dönemde öğrenme hevesiniz artacağı için, bilgilenmeye, bildiklerinizi kafanızın içinde süzgeçten geçirmeye çalışınız. Başkalarından borç istemeden önce iyi düşününüz, kredi kartı harcamalarınıza dikkat ediniz. Hisse senedi, miras, vergi ve ortak parasal hesaplarınızı kontrol ediniz. Ticari ve özel alışverişlerinizde gözünüzü dört açınız. Zaman zaman zorlanmalar oluşabilir. Başkaları nedenli maddi problemler karşımıza çıkabilir. Çok sevdiğimiz kişiler bize yanlışlar yapabilir. Bunlar dolayısıyla zarar görmemek için, iyi niyetimizin sınırlarını iyi çizelim. Maddi açıdan Aralık sonrası yavaş yavaş işlerin yoluna girmesinin mümkün olduğunu bilerek, sakince hareket edelim.
Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Yay

Sevgili Yaylar 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyredecek Güneş yansıması, genel anlamıyla dış dünyadaki ifade gücünüzün yükselişi demektir. Sizler bu etki altında, özgürlüğünüz konusunda her zamanki ısrarlısınızdır. Yeni girişimler için hevesli ve başkaları üzerinde liderlik gücünüzü göstermekten yana bir tutum içinde olabilirsiniz. Kozasından çıkmış kelebek misali yenilikleri yaşamak adına abartılı bir şekilde hareket edebilir, uzun zamandır girişimde bulunmayı düşündüğü konularda daha cesur davranabilirsiniz. Aslında genel olarak gayet olumlu bir süreçtir ancak 24 Kasım tarihinde Merkürün gerilemesi ve yöneticiniz Jüpiterin geri hareketini göz önüne alırsak ben Aralık sonuna kadar biraz tedbirli hareket etmenizden, düşünmenizden yanayım. Hangi konularda nelere dikkat etmemiz gerekiyor sizleri aydınlatmaya çalışayım. Öncelikle ilişkinizle alakalı mevzularda birbirinize karşı anlayışlı olmanızı öneriyorum. Çünkü dağınık düşünceler, abartılı tepkiler, farklı fikirleriniz sizi birbirinize düşürebilir veya kolayca halledilebilecek bir mesele büyüyebilir, içinden çıkılmaz hale gelebilir.

Eğer gerçekten sevgi ise, bu sevgi birliğini sağlam tutmaya, dengeli hareket etmeye çalışmak kolaydır. İş ortaklığı ve kariyer konularında da aynı şekilde zaman yavaş işlediğinden dolayı sabırlı olmanız gerekiyor. Çünkü sadece siz değil, bu geçiş tüm insanlığı etkileyen bir yansıma. Güneş-Yay burcu süreci ve Jüpiterin geri hareketi, otoritelerin sizin hakkınızda ve sektörün durumuyla ilgili konuları ele aldıklarının göstergesidir. Onlar da kendilerince durumu inceledikleri için ılımlı hareket etmenizde yarar görüyorum. Eski bir ilişki sorunu tekrar önünüze gelebilir ve siz bilinçli bir şekilde düşünmek için zaman isteyebilirsiniz. Partneriniz yapmış olduğu bir hatayı telafi etmek için geri dönebilir. Böyle bir durumda lütfen geçmişi gözden geçiriniz. Evlilik, iş ortaklığı gibi konularda tekrar düşününüz, acele kararlar vermeyiniz. Aralık sonuna doğru yavaş yavaş gelişmeler olumlu yönde işlemeye başlayabilir. Bize düşen zaman faktörünü gözden kaçırmamaktır.

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Oğlak

Sevgili Oğlaklar 22 Kasım-22 Aralık Güneş-Yay burcunda seyrine başlıyor. Genel olarak bu geçişi ele aldığımızda, ruhsal manada kendinizi ve yaşamınızı gözden geçirdiğinizi, sizi ilgilendiren meseleler üzerine odaklandığınız, bilgi sahibi olmaya çalıştığınızı söylemek mümkündür. Güneşin bu pozisyonu sizler açısından geçmişin tüm kirliliklerinden ve olumsuzluklarından kurtulmak, inancınızı yükseltmek anlamında faydalıdır. Sezgilerin yükseleceği bu süreçte, şu ana kadar kaybettiğiniz ve kazandığınız ne varsa bunları bilinçli bir şekilde ele alabilirsiniz. Dispozitör güç Jüpiter Boğa burcunda geri hareketini sürdürdüğü için, ve Merkür geri hareketi nedeniyle, doğal olarak aşk hayatı, maddi ve manevi değerleriniz gibi konular üzerinde belli bir yavaşlama söz konusudur. Bunu doğal karşılayınız. Olumsuz düşünmeyiniz. Bu süreçteki durgunluk sizi yıldırmasın.

Bazen insanın kendiyle baş başa kalması farkındalık kazanması, güçlenmesi ve toparlanması anlamında gayet faydalıdır. Aralık sonuna doğru, sağlığınızdan tutun da iş hayatınıza, varsa çocuklarınıza, planlarınıza kadar kadar her konuda moraliniz düzelmeye başlar. Bazı şeyleri önceden sezebildiğinizi fark edebilir kendinizdeki bu ruhsal gücün karşısında, hayatın size sunacağı fırsatları şimdiden öngörebilirsiniz. İçinizi ferah tutun. Olumlu gelişmeleri yaşamak adına bilge insanların yaptığı gibi sakin ve sabırlı bir şekilde kendinizi dinlendirin, arındırın, temizleyin. Aileniz ve kendi sağlığınıza lütfen özen gösterin. Yenilikler ve bilgilenme anlamında gerçeklerin ışığı altında ilerleyin ve dağılmamaya özen gösterin. Hayatınızı doğru bir temel üzerine oturtmak için, bu geri hareketlerin hakikaten faydalı olacağını bilin. Gelişmeler yavaş olsa da, bu süreçte kazandığınız zengin iç görü ve farkındalığınızın yükselişi inanın ki çok işinize yarayabilir.

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.



Kova

Sevgili Kovalar 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş genel anlamıyla sosyal ilişkilerin düzenlenmesi, aşk hayatınızın gözden geçirilmesi, yaşamın güzelliklerinin hissedilmesi ve başkalarıyla ortak finansal ve manevi paylaşımların test edilmesi yönünde kuvvetli bir yansımadır. Bu yılki geçiş, Merkürün Yay burcundaki geri hareketi ve Jüpiterin devam eden gerilemesi nedeniyle doğal olarak bizleri düşündürücü ve durdurucudur. Ancak ben yavaşlamaları çoğu zaman, daha iyiye ulaşmak adına olumlu görüyorum. Bazen insan durup şöyle içinde bulunduğu durumu gözden geçirmeli. Benim amacım nedir, neler beni mutlu hissettiriyor, neler bana engel çıkarıyor, aşkta aradığım nedir, paranın gücü benim için ne anlama geliyor, ortaklaşa yaşamın niteliği ne olmalıdır diye düşünmekte yarar var. Bu yönüyle ele almak aslında bilinçli hareket etmeyi öğrenmemizi sağlayabilir. Sizi huzursuz eden eskiyle alakalı olan tüm olumsuz deneyimleri şimdi mercek altına alınız.

Neler hissettiniz, neler sizi yoruyor, geri planda nelere susmak zorundasınız tekrar düşününüz. Yenilik anlamında harekete geçme ve projelerinizi öne sürme anlamında yavaşlamalar oluştuğunda bunu gözünüzde büyütmeyiniz. Tam tersine durumu daha net görebilmek ve gideceğiniz yönü tespit etmek adına bir mola olarak görünüz. Parasal paylaşımlarınız, nafaka sorunlarınız, yasal davalarınız, aşk hayatınız, miras ve hisseli paralarınız, iş veya evlilik yoluyla elde edilmiş mallarınız, sürüncemede kalmış alacak ve borçlarınız anlamında tedbiri elden bırakmayınız. Çocuklarınızın eğitim hayatı, kendilerini güçlü bir şekilde ifade edebilmeleri yönünde onları destekleyiniz. Arkadaş ilişkilerinizdeki paylaşım ve geri dönüşleri tekrar mercek altına alınız. Sosyal ilişkilerde ve paylaşımlarda sözcükleri iyi seçiniz, dağılmayınız ve insanlara güvenmeden önce zaman ilkesini göz önüne alınız.



Balık

Sevgili Balıklar 22 Kasım-22 Aralık tarihleri arasında devam edecek Güneş- Yay burcu seyri genel anlamıyla ele aldığımızda gerek mesleki konularda gerekse toplumsal hayatınızla ilgili meseleler üzerinde yoğunlaşma süreci anlamı taşır. Kişi ne olursa olsun yeni bir sayfadan hayata bakmak için sabırsızlanır. İçindeki çocuk onu itekler ve hayata dört elle sarılması için yüreklendirir. Duygular delice bir özgürlük nehrinde sulanır ve damarlarımızdaki kan coşkuyla yol alır. Eskiyi silmek isteyen kişi bu etki altında sabırsızdır. Mesleki kariyeri konusunda zirveye çıkmak için yeteneklerini sergilemek isteyen insan kimi zaman durgunluklarla, istemediği engellerle karşılaşabilir. Bu yılki geçişin, hem ikinci yöneticiniz Jüpiterin geri hareketine denk gelmesi hem de Merkürün gerilemesi nedeniyle böyle bir durgunluğa yol açmasını tüm burçlar gibi siz de doğal karşılamalısınız. Aslında ben geri hareketleri yanlışları tespit etmek, ilişkimizi, ailemizi, iç dünyamızı gözden geçirmek anlamında bir mola gibi düşünüyorum.

Bazen molalar iyidir dostlarım. Yanlış ve acil alınıp pişman olunması mümkün olanları mercek altına alarak incelememizi sağlar. Farkındalığınızı ortaya koyabilmeniz, yeni ortamlara girerek kendinizi ifade etmeniz, ilginç ve sıradışı güzellikleri keşfetmeniz için iki misli efor sarfetseniz de, Güneş-Yay burcu geri planda sizi ışıklandırır merak etmeyiniz. İş hayatınızla ilgili sorunlarınızı mantıklı bir şekilde ele almalı, karşınıza aniden çıkabilecek teklifleri değerlendirmeden önce durup şöyle bir düşünmelisiniz. Bunun yarar ve zararı olabilir diye hesap etmelisiniz. Eşiniz ve iş ortaklarınızla aranızdaki her türlü paylaşımın nasıl bir nitelikte olduğunu, toplum içindeki yerinizin ve şu andaki konumunuzun sizin için yeterli olup olmadığını şöyle bir mantıklı şekilde, abartıya kaçmadan düşününüz. Aralık sonrası kendinizi çok daha olumlu hissederek hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda ivme kazanabilirsiniz.

Tüm burçlar için genel not: Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor. Aralık Ayı burç yorumlarınızda bu yansımalardan söz edeceğim.

Sizi eşsiz kılan güzellikleriniz ve mutluluğunuzun daim olması dileğimle,