Güneşev'de Eğitim Dönemi Başladı

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılına "Enerjik Eğitimler-Ekolojik Buluşmalar" konsepti eğitimleri ile başladı.

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılına "Enerjik Eğitimler-Ekolojik Buluşmalar" konsepti eğitimleri ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılında "Enerjik Eğitimler-Ekolojik Buluşmalar" konseptiyle eğitim çalışmalarına başladığını söyledi.

Akaydın, özellikle çocukların ve halkın temiz enerji kaynaklarını yerinde görmeleri için planladıkları Güneşev'in yoğun ilgi gördüğünü belirterek, merkezin açıldığı 2010 Nisan ayından bu yana 210'dan fazla ilköğretim, lise ve yükseköğretim gruplarından oluşan 16 bin öğrenci ile 6 binden fazla yerli ve yabancının ziyaret ettiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Merkezin her gün 4 ayrı grubu kabul edebilme kapasitesine sahip olduğunu bildiren Akaydın, kasım ayının büyük bölümünün eğitim için rezerve edildiğini, bunun da mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Akaydın, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve halkın Güneşev'i benimsediğini vurgulayarak, "Ziyaretçiler hem evlerindeki elektrik enerjisini nasıl güneşten sağlayabileceklerinin bilgisini alıyorlar hem de serada yetiştirilen domateslerin tadına bakarak organik topraksız tarımla ilgili bilgileniyorlar. Yeni dönemde Güneşev'i 50 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'nin uluslararası arenada kabul gördüğüne değinen Akaydın, projenin son bir ayda 2 uluslararası organizasyondan "En İyi Proje Ödülü" aldığına dile getirdi.

Akaydın, Güneşev'de projelendirmesi yapılan kendi enerjisini güneşten üreterek aydınlatmasını sağlanan Atatürk Kültür Parkı'nın ve güneş enerjisiyle çalışan klimalı otobüs durakların ulusal ve uluslararası enerji arenasında kabul gördüğünü, güneş enerjili projelerinin devam edeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: