Güneşi Gören Engelliler Parka Akın Etti

Beylikdüzü’nde yaşayan engelli çocuklar, havaların ısınmasını fırsat bilerek kendileri için yapılan parklara akın etti.İstanbul’da geçtiğimiz...

Beylikdüzü’nde yaşayan engelli çocuklar, havaların ısınmasını fırsat bilerek kendileri için yapılan parklara akın etti.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı ve yağmur yerini güneşli havaya bıraktı. Soğuk havaya rağmen güneşi gören engelli çocuklar, Beylikdüzü’nde kendileri için yapılan engelliler parkına akın etti. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil’in de elleriyle salıncakta salladığı çocuklar, aileleriyle birlikte hiç zorlanmadan eğlendi. Salıncak, kaydırak gibi birçok oyuncağa binen çocuklar, çok mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Engellilerle ilgili eksiklikleri görüp bu konuda çocuk parkı yaptıklarını belirten Yeşil,“ İlk defa engelli parkını Beylikdüzü’ne inşa ettik. Engelli çocuklarımız da buraya getirerek ne kadar ihtiyacın olduğunu da anladık. İnşallah diğer parklarımıza da engellilerin girebileceği gibi dönüştürerek engellilerimiz ile engelsizlerimiz arasında farkı kaldıracağız ve böyle parkları çoğaltacağız” dedi.

Çocuğunu engelli parkına getiren anne Hülya Özdoğa, “Belediyemizin bizleri düşünmesi, bizlere önem vermesi çok güzel bir şey. Buraya gelerek çocuklarımızı da mutlu ediyor. Sürekli parka gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Bir başka engelli annesi Mediha Şentürk ise, “Çok güzel olmuş bu park. Gerekli böyle çocuklar için rahat çıkartamıyorduk parka. Artık gönül rahatlığıyla kızımı parka getirebilirim. Böyle parkların sadece bir yer de değil bir çok yerlerde olması gerekiyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz