'Güneş'in askerleri' gol olup yağdı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonunda çıktığı ilk maçta Mersin İdmanyurdu'nu Cenk Tosun (3), Olcay Şahan ve Kerim Frei'nin golleriyle 5-2 mağlup etti ve sezona bol gollü bir başlangıç yaptı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MERSİN İDMANYURDU 2 - 5 BEŞİKTAŞ

STAT: Mersin Stadı
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

MERSİN İDMANYURDU: Mihaylov, Serkan, Mitroviç, Sadiku, Vederson, Khalili, Mehmet, Oktay (Dk. 69 Pedriel), Tita (Dk.46 Efe), Nakoulma, Welliton
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan (Dk.74 Mario Gomez), Gökhan, Olcay, Quaresma (Dk.46 Necip), Cenk Tosun (Dk.82 Kerim)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Reklam
Reklam

KIRMIZI KART: Dk.65 Mehmet Taş (mersin İdmanyurdu)

SARI KARTLAR: Mehmet Taş, Vederson (Mersin İdmanyurdu), Oğuzhan Özyakup, Tolga (Beşiktaş)

GOLLER: Dk.20 - 90 Nakoulma (2) (Mersin İdmanyurdu), Dk.9-44-68 Cenk Tosun (3), Dk.73 Olcay, Dk.90+2 Kerim Frei (Beşiktaş)

[Maçtan kareler-![Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123514/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/mersin-idmanyurdu-besiktas-macindan-kareler-2015-2016-154998-myspor)

Karşılaşmaya Beşiktaş fırtına gibi başladı. Bülent Yıldırım'ın başlama düdüğü ile birlikte atağa kalkan Siyah-Beyazlılar Cenk Tosun'un ceza sahası dışından sert şutu ile tehlikeli oldu ancak Mersin İdmanyurdu kalecisi Mihaylov gole izin vermedi.

3. dakikada Atiba direğe takıldı. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Quaresma'nın içeri çevirdiği topta Atibanın şutu direği geçemedi.

Siyah-Beyazlılar 9. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle Mersin İdman Yurdu karşısında 1-0 öne geçti. Oğuzhan ceza sahası dışından solundaki Cenk Tosun'a aktardı. Cenk, ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu.

Reklam
Reklam

20. dakikada ev sahibi ekibin beraberlik golü geldi. Khalili'nin Beşiktaş defans hattının arkasına gönderdiği milimetrik pasta kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Nakoulma Siyah-Beyazlı kaleciyi de geçtikten sonra topu boş kaleye gönderdi:1-1.

26. dakikada Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Ceza sahası ön çizgisinde kaleyi cepheden gören pozisyonda günün etkili ismi Oğuzhan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üst direğin hemen üstünden dışarı çıktı.

32. dakikada Olcay Şahan'ın topu kaybetmesiyle hızlı gelişen Mersin İdman Yurdu atağında topu alan Nakoulma ceza sahası içine girdi. Tosic araya girerek topu kornere attı.

39. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Ricardo Quaresma'nın vuruşunu kaleci Mihaylov direğin yanından kornere çeldi.

44. dakikada Siyah-Beyazlılarda Cenk tosun takımını tekrar öne taşıdı. Ceza sahası içine giren Cenk Tosun topu Oğuzhan'a aktardı. Oğuzhan Özyakup içeri koşu yapan Olcay'ın önüne muhteşem bir ara bası gönderdi. Olcay sağdan kaleye yaklaşarak uzak direkte bulunan Cenk'e pasını aktardı ve Cenk Tosun bu fırsatı kaçırmayarak topu filelere gönderdi ve ilk yarının skorunu tayin etti:1-2.

Reklam
Reklam

52. dakikada Cenk kendisi ve takımı adına 3. gole çok yaklaştı. Atiba'nın derinlemesine gönderdiği top ile ceza sahası içinde buluşan golcü oyuncu şutunu çekti ancak top yan ağlarda kaldı.

56. dakikada Beşiktaş gole bir kez daha yaklaştı. Beşiktaş'ta ard arda yapılan paslaşmaları sonrasında Oğuzhan Özyakup penaltı noktasının hemen önünden şutunu çekti. Loret Sadiku'ya çarpan top kornere çıktı.

65. dakikada Mersin İdman Yurdu'nda Mehmet Taş ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

68. dakikada Cenk Tosun Mersin İdman Yurdu ağlarını 3. kez havalandırarak hat-trick yaptı. Ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-1'e getirdi.

73. dakikada Beşiktaş, Olcay ile farkı 3'e çıkarttı. Oğuzhan Özyakup'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan sol çaprazdan vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı. Beşiktaş bu golle skoru 4-1'e getirdi.
89. dakikada Nakoulma'nın attığı golle Mersin İdman Yurdu Beşiktaş karşısında farkı 2'ye indirdi:2-4

Reklam
Reklam

Golün hemen ardından Olcay ile hızlı çıkan Siyah-Beyazlılarda oyuna sonradan giren Frei son sözü söyledi ve şık bir vuruşla farkı tekrar 3'e çıkardı:2-5.