Güneşin cilde etkisini izleyin! (Video)

Güneşin cilde etkisine şaşıracaksınız!

Cildimiz, güneşle temas etmeye başladığında çeşitli sorunlar yaşamaya başlayabiliyor. Güneşe maruz kalan bölgelerde deri döküntüleri, koyu lekeler, yanıklar ve uzun vadede kötü huylu tümörlerin oluşumuyla erken cilt yaşlanması görülebiliyor.


Peki güneşten nasıl korunacağız?

Dermatologlar, dışarı çıkarken mutlaka cilt tipine uygun bir güneş koruyucu kullanmayı öneriyor. Güneş koruyucu ürünler; ışınları yansıtarak, zararsız ışın demetlerine ve enerjiye dönüştürerek etkilerini gösteriyor. Gündelik hayatta, kısa süreli güneşe maruz kalma durumunda (birçok yüz nemlendiricisinde bu oran mevcut) 15 faktörlü bir koruma ürünü yeterli olurken; uzun süreli güneşte kalma durumunda ise 30 ve üstü faktörleri tercih etmek gerekiyor. Güneşe hassasiyet gerektiren durumlarda, genetik hastalıklarda (kseroderma pigmentosum vb.) ise 50+ faktörlü ürünler, koruyucu açık renkli giysiler, geniş terekli şapkalar, cam filmleri, güneş gözlükleri gerekli oluyor. Bazı deri hastalıkları güneşe maruz kalmakla daha da şiddetlendiğinden; özellikle sivilce, akne, lupus eritematozus, seboreik egzama, uçuk sorunları olanların güneşle temastan kaçınmaları gerektiğini vurguluyor.

Reklam
Reklam

Bir süredir internette izlenme rekorları kıran "How the sun sees you? / Güneş sizi nasıl görür?" adlı video, güneşin hem çıplak hem de güneş kremi sürülmüş tene olan etkisini oldukça etkileyici bir yolla anlatıyor. Bu videoyu izledikten sonra güneş kremi sürmeden dışarıya adım bile atmayacaksınız. İşte son zamanların en çok konuşulan videosu...