Güneşin Kızları final kararı Twitter'dan doğrulandı

Kanal D'nin iddialı yapımlarından Güneşin Kızları 39. bölümüyle final kararı aldı. Karar sosyal medyayı salladı. "Güneşin Kızları final olmasın" hashtagi trend olurken; dizi yapımcılarından bir açıklama gelmedi.

Yaz sezonu dizisi olarak başlayan ve aldığı yüksek reyting oranıyla yeni sezonda da ekrana gelmeye devam eden Güneşin Kızları'ndan gelen haber üzdü. Başrollerini Emre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Berk Atan ve Hande Erçel gibi isimlerin paylaştığı Güneşin Kızları'nın final yapacağı dizinin Twitter adresinden duyuruldu. Resmi hesap üzerinden yapılan açıklamada "Güneşin Kızları 39. bölümde final yapacaktır. Yayınlandığımız süre boyunca bize destek veren Güneşin Kızları ailesine çok teşekkür ederiz..." ifadelerine yer verildi.

GÜNEŞİN KIZLARI FİNAL OLMASIN KAMPANYAS**I**

Dizi daha önce pek çok kez final yapacağı iddialarıyla gündeme gelmiş, yayın tarihinin değiştirilmesi bu iddiaların doğru çıkabileceğini güçlendirmişti. Dizinin takipçileri "Güneşin Kızları final mi yapacak, bitecek mi?" gibi sorulara birinci ağızdan yanıt beklemişti. Final haberlerinin doğrulanması ardından Twitter üzerinden bir kampanya başlatıldı. Dizinin izleyicileri Güneşin Kızları final olmasın hashtagiyle tepkilerini dile getirdi ve yapım şirkerini final kararından vazgeçirmeye çalıştı.

GÜNEŞİN KIZLARI'NDA FİNAL ÖNCESİ YAŞANANLAR

39. bölümüyle final yapma kararı alan Güneşin Kızları dizisinin son bölümü 5 Mart Cumartesi akşamı ekrana gelmişti. Finalden iki hafta önce ekrana gelen bölümde şunlar yaşanmıştı; Güneş, araba çarpması sonucu hastaneye kaldırıldı. Güneş'in kaza haberi herkesi alt üst etti. Annelerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya gelen kızlar yıkıldı. Bu sırada Güneş'in komaya girdiği haberi gelir. Komadan uyanıp, uyanamayacağı belli değildi. Yaşananlardan kendini sorumlu tutan ve vicdan azabı duyan Haluk, Güneş'in hamile olduğunu ancak kaza sonrası bebeği kaybettiklerini öğrenince bir kez daha yıkıldı. Kızlar tek başlarına ayakta durmaya çalışırlar ama bu umdukları kadar kolay olmadı. Nazlı ablalık yapıp, bütün yükü omuzlarına aldı. Selin, geçirdiği kaza sonrası bir de annesizliğe dayanamaz, bunalıma girdi. Öyle ki sevdiği adam bile onu kontrol edemedi. Ali, Selin'i iyi etmeye çalıştıkça duvara tosladı. Polis, Güneş kendisinden boşanmak istediği için Haluk'un özellikle Güneş'e çarptığını düşündü ve Haluk gözaltına alındı. Haluk, Güneş'e bunu yapanın kendisinin olmadığını ispatlamak ve kızlarını geri kazanmak istemekteydi.