Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Khumalo Vali Coş'u Ziyaret Etti

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Vika M. Khumalo, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.Vali Coş,...

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Vika M. Khumalo, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

Vali Coş, Adana'nın Türkiye'nin 5. büyük kenti ve bölgenin merkezi konumunda olan bir il olduğunu söyledi.

Adana'nın sağlık ve hizmet sektörlerinde bölgeye ve Ortadoğu'ya hizmet verdiğini belirten Coş, "Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin bütün yönleriyle, bütün boyutlarıyla daha da gelişmesini istiyoruz. Dostluğumuzun ve işbirliğimizin artması, gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmayı önemli bir görev sayıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Adana'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçisi Vika M.Khumalo, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin gelişmiş bir ülke olduğunu fakat daha da gelişmesi gerektiğini, bunun için de Türkiye ile işbirliğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Eylül ayında Adana'ya tekrar gelmeyi planladığını belirten Khumalo, Adana'nın Güney Afrika Cumhuriyeti ile ilişkilerde önemli bir rol oynamasını beklediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: