Güney Afrika Demokratik Kongolu Iş Adamları Zonguldak'ta

Güney Afrika ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden iş adamları Ereğli'de bir tersaneyi gezdi.

Güney Afrika ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden iş adamları Ereğli'de bir tersaneyi gezdi.

Ustaoğlu Gemi ve Yat Sanayi AŞ Genel Koordinatörü Avni Biçer, iş adamlarının ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, yabancı misafirlere gemi yapımı, balıkçı filosu üretimi konusunda bilgi verdiklerini belirtti.

Biçer, "Tersanemize gelen heyet, iki büyük gemi ve devamında farklı yolcu tekneleri yaptırmak istiyorlar. Tersane bölgemizi gezdiler. Firmamızı yakından tanıyorlar. Hepimiz için hayırlısı olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Heyet adına konuşan Kensis Limited Şirketi Genel Müdürü Sibel Demirci de, Güney Afrika ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen yatırımcıların Ustaoğlu Gemi Tersanesi yöneticileri ile karşılıklı işbirliği için Ereğli'ye geldiklerini belirtti.

Demirci, "Konuklarımızın ülkelerinde gemi tersanesi kurulması yönünde bir çalışması var. Heyet, ülkemizde de başarılı gemi üretim firması olan Ustaoğlu Gemi Firması'nı tercih ettiler. Konuklar kendi ülkelerinde devletin gemi ihalelerini alıyorlar. Ortak bir projeyi hayata geçirebilme söz konusu" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: