Güney Ege UMKE Ekibi, Denizli'de Tatbikat Yaptı

DENİZLİ (AA) - 19. Bölge Güney Ege Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ni (UMKE) oluşturan Denizli, Aydın ve Muğla sağlık personeli, sağlık meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla "tren kazasında yaralı kurtarma" tatbikatı yaptı.

19. Bölge Güney Ege Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ni oluşturan Denizli, Aydın ve Muğla sağlık personeli, sağlık meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla "tren kazasında yaralı kurtarma" tatbikatı yaptı. Denizli Tren İstasyonu'ndaki tatbikta, senaryo gereği kaza ihbarı sonrasında olay yerine sevk edilen ekipler, arama-kurtarma ve yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Temsili olarak vagonların içinde sıkışan, vücut uzuvları kopan, vagon altında kalan insanlar, gerekli müdahalelerin ardından hastanelere sevk edildi. Tatbikatta, yaralı rolünü yerine getiren sağlık meslek lisesi öğrencilerinin performansları gerçeği aratmadı. Denizli UMKE ekibinden il afet birim sorumlusu Mehmet Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli tren istasyonunda tren kazası triaj ve tahliye tatbikatını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Tatbikatta 9 müdahale timinin görev aldığını belirten Taşkın, şöyle konuştu: "Tren kazasında 40 yaralıdan 28 tanesi kırmızı, 4 siyah, 8 tanesi de sarı kodlu olmak üzere yaralılar tespit edilerek çıkartıldı. Bunlar oluşturulan güvenli bölgede ilk müdahaleden sonra nakilleri sağlandı. Bu tatbikatlardaki amacımız bölgemizdeki UMKE görevlilerimizin birlikte çalışma ve beceri birikimlerinin artırılmasını amaçlıyoruz. Dün 2 tane deprem enkaz çalışması yaptık. Afetsiz günler diliyoruz ama afetlere de hazırlıklı olmak için her türlü tatbikatla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tatbikattaki yaralıların tamamını sağlık meslek lisesi öğrencilerinden kurduk. Amacımız onların eğitimlerine katkı sağlayabilmekti. Tatbikatın bu kadar gerçekçi olması da kendilerinin bu vakalarla iç içe olmalarından kaynaklanıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: